Σε εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών κυρίως γυναικών, που προέρχονται από πρώην ανατολικές χώρες, με τη μέθοδο των εικονικών γάμων, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση αφορούσε ειδικότερα στην παραπλάνηση των Αρχών για την έκδοση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες άδειων διαμονής και εργασίας, με τη χρήση εικονικών συμφώνων συμβίωσης, πολιτικών γάμων και ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων από Ελληνίδες μητέρες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα oποία κυμαίνονταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μητέρα ενός νεαρού ανακάλυψε ότι ο γιος της είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Η γυναίκα αναστατωμένη, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο άνδρας το έκανε για 80 ευρώ, ενώ δεν είχε προηγουμένως απασχολήσει τις αρχές. Πολλές από τις Ρωσίδες που ελληνοποιούνταν δούλευαν σε στριπτιτζάδικα και είχαν στραφεί στην πορνεία.

Μέλος του συγκεκριμένου κυκλώματος, είναι ένας έγκλειστος των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος το 2013 είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου, τον φίλο μίας σερβιτόρας, η οποία ζήταγε τα δεδουλευμένα της. Το συγκεκριμένο άτομο, φαίνεται ότι στη συνέχεια κανόνιζε, πού θα πήγαιναν να δουλεύουν οι αλλοδαπές.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και θεωρείται ότι το συγκεκριμένο άτομο που είναι στις φυλακές, είναι το «τσιράκι» άλλου ατόμου, το οποίο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα αδικήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία κατέσχεσε 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποίησης, ενώ εξετάζει άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας εξώγαμων τέκνων Ελληνίδων μητέρων.

Η αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 συμβολαιογράφους, δικηγόρο, 3 υπάλληλους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης περιφέρειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και αστυνομικό που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

 
Top