Ένα βίντεο από τo Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής, που δείχνει ένα ΑΤΙΑ να κάνει ασυνήθιστους ελιγμούς και κινήσεις αφήνοντας παράλληλα μια «ουρά» από άγνωστη ουσία, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ένα παραλήρημα στους λάτρεις του μυστηρίου και όχι μόνο.

Το CEFAA, ένας κυβερνητικός οργανισμός που ερευνά για Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, μελετά το υλικό εδώ και δύο χρόνια, αλλά έχει αποτύχει ακόμα να προσδιορίσει τι ήταν το αντικείμενο που βρέθηκε στον εναέριο χώρο της χώρας εκείνη την περίοδο.
Ένα ελικόπτερο του Ναυτικού που είχε σηκωθεί εκείνη την ημέρα και περιπολούσε σε μια αποστολή ρουτίνας, το Νοέμβριο του 2014, όταν ο χειριστής της κάμερας παρατήρησε ένα ιπτάμενο αντικείμενο μπροστά του.


3BE626D600000578-4095314-image-a-1_1483720765479

Ο χειριστής της κάμερας αμέσως έκανε μεγέθυνση και γύρισε την παρατήρηση στη υπέρυθρη (IR) λειτουργία για καλύτερη ευκρίνεια.
Οι πιλότοι παρακολούθησαν το (Αγνώστου Ταυτότητος εναέριο φαινόμενο) UAP, όπως το χαρακτήρισαν, από περίπου 35 με 40 μίλια μακριά και προσπάθησαν αρκετές φορές να επικοινωνήσουν με αυτό, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.




Στη συνέχεια, ανέφεραν το περιστατικό σε δύο σταθμούς ραντάρ, αλλά αυτά δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν το αντικείμενο, παρά του ότι αυτό βρισκόταν μέσα στο φάσμα και των δύο ραντάρ. Οι σταθμοί να σημειώσουμε, μπορούσαν βέβαια να εντοπίσουν το ελικόπτερο.


o-ELIKOPTERA-570

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσαν ότι δεν εντόπισαν καμία κίνηση, είτε από πολιτικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος στην περιοχή, και ότι κανένα αεροσκάφος δεν είχε λάβει άδεια για να πετάξει στον ελεγχόμενο εναέριο χώρο όπου βρισκόταν το αντικείμενο, όπως ανέφερε και η Huffington Post.
Ο Στρατηγός Ricardo Bermúdez, διευθυντής του CEFAA κατά τη διάρκεια της έρευνας, δήλωσε: «Δεν ξέρω τι ήταν και κανείς άλλος επίσης δεν ξέρει τι ήταν αυτό.» Ο Στρατηγός, συνοδευόμενος από τον πυρηνικό χημικό Mario Avila, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του CEFAA, πήραν συνεντεύξεις με τους δύο αξιωματικούς στη βάση τους Ναυτικού.


o-CEFAA-570
Ο πλοίαρχος του Ναυτικού είπε πως το αντικείμενο ήταν «επίπεδο και επίμηκες» με «δύο θερμικά ίχνη φωτός, σαν εξατμίσεις, που δεν συνέπιπταν με τον άξονα κίνησης». Ο τεχνικός το περιέγραψε «λευκό, με ημι-οβάλ σχήμα στον οριζόντιο άξονα». Επίσης, υπάρχει ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει πρωτοφανές το βίντεο αυτό: «σε δύο περιπτώσεις απελευθέρωσε κάποιου είδους αέριο ή υγρό με ισχυρό θερμικό ίχνος ή σήμα» είπε ο τεχνικός. Μετά από καταγραφή περίπου οκτώ λεπτών, η εκτόξευση μιας μεγάλης μάζας ενός πολύ θερμού υλικού καταγράφεται στο βίντεο, η οποία φεύγει πίσω από το αντικείμενο. Μια άλλη εκτόξευση λαμβάνει χώρα στιγμές μετά.
Μετά από τις συνεντεύξεις ο Στρατηγός δήλωσε: «Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από αυτούς τους μάρτυρες, είναι υψηλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες με πολλά χρόνια εμπειρίας, και ήταν απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό που είχαν δει.»
Οι σκηνές αυτές να πούμε ελήφθησαν με μια εξελιγμένη κάμερα επιτήρησης και αναγνώρισης (SAR).
Όλο το βίντεο με το περιστατικό.



Και παρά από δύο χρόνια των ερευνών, το CEFAA, με τις επιτροπές από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τεχνικούς και επιστήμονες από πολλές ειδικότητες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το ιπτάμενο αντικείμενο.


Ηλίας Σιατούνης


ΠΗΓΗ
 
Top