Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στον καθαγιασμό των υδάτων εκπροσώπησαν: την κυβέρνηση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης  Κουρουμπλής, τη Βουλή ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας. Τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στην τελετή παρέστησαν: 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά. Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο  Υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Το  «Ποτάμι» εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Σπύρος Δανέλλης και τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ εκπροσώπησε ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος.
Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οι Βουλευτές : κα Γεωργία Γεννιά και κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Κούζηλος και Γιάννης Λαγός. Οι πρώην  Βουλευτές  κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Λιντζέρης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.  
Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο εορτασμός των Φώτων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Χριστιανοσύνης, του Ελληνισμού. Γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο πάντα τον Πειραιά.  Ήταν λοιπόν, μια λαμπρή γιορτή. Είναι τιμή η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στον Πειραιά σήμερα και είναι χαρά μας η παρουσία των επικεφαλής και των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά κυρίως χαιρόμαστε γιατί παραβρέθηκαν πολλοί Πειραιώτες οι οποίοι χάρηκαν τον εορτασμό αυτό.
Χρόνια πολλά σε όλους και ελπίζουμε όπως κάθε χρονιά τα Φώτα να φωτίσουν όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά,  ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και της χώρας, αλλά και της πόλης. Χρόνια πολλά σε όλους. Να είστε καλά».  


Μετά την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέθεσε δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου  Πειραιά.

pireasnews.gr
 
Top