Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, τις φωτογραφίες 145 συλληφθέντων για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για κύκλωμα που εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, έπειτα από 8 μήνες παρακολούθησης και συστηματικής έρευνας.

Περιοχές, όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Πλατεία Αμερικής, η οδός Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ο πεζόδρομος της Νομικής, το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, η Πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βικτωρίας και άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, είχαν μετατραπεί σε υπαίθριο “Σούπερ Μάρκετ” ναρκωτικών, με διακινητές Αφρικανούς και χονδρεμπόρους Αλβανούς Μαφιόζους, οι οποίοι εκπλήρωναν ακόμα και συμβόλαια θανάτου.

Οι δαιδαλώδεις σύμπραξη της Νιγηριανής με την Αλβανική Μαφία τα τελευταία χρόνια, είχε μετατρέψει το κέντρο των Αθηνών σε απαγορευμένη ζώνη για φιλήσυχους πολίτες, καθώς το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών γίνονταν σε κοινή θέα.

Απόφαση της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν να ξεριζώσει απλά κάποιες ομάδες, οι οποίες άμεσα θα αντικαθίστανται από τους Μαφιόζους, αλλά να φτάσουν στην “πηγή”, εν προκειμένω στα “κεφάλια” που κινούσαν τα “νήματα” στην διακίνηση ναρκωτικών, και να τους κλείσει φυλακή.

Έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν για πάνω από 8 μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποδομήσουν πλήρως την εγκληματική οργάνωση και να συλλάβουν συνολικά και σταδιακά 96 άτομα, από τους μικρούς διακινητές μέχρι τους αρχηγούς που έλεγχαν την διακίνηση και την τροφοδοσία με ναρκωτικά, όλων των ομάδων που είχαν στον έλεγχο τους.

Μόνο μέσα σε οκτώ μήνες οι σπείρες, με καθοδήγηση από την Αλβανία, διακίνησαν στο κέντρο των Αθηνών, ενάμιση τόνο χασίς, ενάμιση κιλό κοκαΐνη, μισό κιλό ηρωίνη και ένα κιλό MDM. Η συνολική αξία των ναρκωτικών που διακινήθηκαν στην “λιανική” αγορά του θανάτου, ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια ευρώ!!!


 
Top