Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος, σχετικά με την ανάγκη της άμεσης κατεδάφισης της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: "Ανάγκη άμεσης κατεδάφισης της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι."

Έχει εγκατασταθεί στο Κερατσίνι (Κωνσταντινουπόλεως 73) παράνομα και καταχρηστικά και ως προς τη νομοθεσία, κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας "VODAFONE", προκαλώντας αγανάκτηση και τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων της γύρω περιοχής. Επανειλημμένα έχουν εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους και με τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών, αλλά και με αποφάσεις από συλλόγους των γύρω σχολείων, παιδικών σταθμών, στέκια νεολαίας κ.ά. αφού:

1. Από την αρχή της εγκατάστασης το 2004 κατέφυγαν οι κάτοικοι της περιοχής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς (επισυνάπτεται), ενάντια στην εταιρεία με την αυθαίρετη κατασκευή της κινητής τηλεφωνίας στην Κωνσταντινουπόλεως 73, ζητώντας άμεσα την κατεδάφισή της. Η εταιρεία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ταυτόχρονα την απομάκρυνε από τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

2. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες επανήλθε, επανεγκατάστησε και λειτούργησε παρανόμως την κεραία κινητής τηλεφωνίας, με πληθώρα παραβιάσεων μέχρι και παράνομης ηλεκτροδότησης, που προκάλεσε την οργή, αγανάκτηση και κινητοποίηση των κατοίκων αλλά και την καταγγελία της Δημοτικής Αρχής (επισυνάπτεται) που την κοινοποίησε στην ΕΕΤΤ και στον πρόεδρο και Δ/ντα σύμβουλο της εταιρείας "VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ", χωρίς ωστόσο να προβεί άμεσα στην κατεδάφισή της.

Δεδομένου ότι οι παρανομίες είναι πολλαπλές και τα εμπόδια από την εταιρεία πολλά, ακόμη και οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής αναγκάστηκαν να ζητήσουν δικαστική συνδρομή, προκειμένου να γίνει αυτοψία στο ακίνητο με την παράνομη κεραία. Ταυτόχρονα προκλητικός και απαράδεκτος είναι ο νόμος που επιτρέπει τέτοιες κεραίες εντός οικιστικού ιστού με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι άμεσα μέτρα θα λάβει για την κατεδάφιση και οριστική απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας "VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ" στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 73 στο Κερατσίνι και αν σκοπεύει να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου να προστατευτούν οι πληθυσμοί και γενικότερα η δημόσια υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».
 
Top