Υπολογίζεται πως είχαν διακινήσει περισσότερα από 25 κιλά χασίς και πέντε κιλά κοκαΐνης από τις αρχές Αυγούστου του 2015, εξασφαλίζοντας κέρδη άνω των 700.000 ευρώ!...



Περισσότερα από 25 κιλά χασίς και πέντε κιλά κοκαΐνης υπολογίζεται πως είχαν διακινήσει από τις αρχές Αυγούστου του 2015 σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και Μεσσηνίας και της Αττικής τα 32 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας!

Οι περισσότεροι είναι άεργοι και ζούσαν αποκλειστικά από τις πωλήσεις ναρκωτικών που τους απέφεραν έσοδα ύψους 700.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο των παράλληλων επιχειρήσεων σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής, συνελήφθησαν 27 Έλληνες ηλικίας 22 ως 78 χρόνων (δυο από τους οποίους δεν είναι μέλη της σπείρας αλλά αγοραστές) και δύο Αλβανοί ηλικίας 31 και 49 χρόνων. Σε βάρος όλων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας. Ακόμη, εμπλέκονται τρεις Έλληνες ηλικίας 43, 44, 45 χρόνων και ένας 34χρονος Αλβανός, που είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαμάτας τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Όλοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Η δικογραφία περιλαμβάνει και άτομα που κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την συμμορία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και οχήματα, κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 278,5 γραμμαρίων, 27 δενδρύλλια κάνναβης, κοκαΐνη βάρους 158,2 γραμμαρίων, τρία ναρκωτικά χάπια, 6.240 ευρώ, πέντε ζυγαριές ακριβείας, τρία κυνηγετικά όπλα, δέκα φυσίγγια, επτά σουγιάδες, σπρέι πιπεριού, 39 κροτίδες, τέσσερα οχήματα και πλήθος κινητών- «φαντάσματα» με τα οποία επικοινωνούσαν τα μέλη της οργάνωσης με συνθηματικές εκφράσεις.
 
Top