Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας» διοργανώθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρόντος του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Κυρίου Zou Xiaoli.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης,  ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Δημήτρης Τζώρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Δρ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου ως αντιπρόσωπος του
Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου, η κυρία Αικατερίνη Παλιού, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Διεθνών θεμάτων ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου, η κυρία Ελένη Πορίχη από το Διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μαρία Σαράντη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ασίας & Ωκεανίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών – ΠΟΣΤ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου κ. Φώτης Προβατάς, στελέχη Κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέλη Ελληνοκινεζικών Επιμελητηρίων και Μορφωτικών Οργανισμών, Φιλοτελικά Σωματεία και φίλοι του γραμματοσήμου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Η επίσημη ανακήρυξη του 2015 σε «Διεθνές Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα», αποτέλεσε κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην οικονομία, στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στα λιμάνια και στον πολιτισμό. 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως φορέας πολιτισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας και υποστηρίζοντας την ενίσχυση και την αξιοποίηση των διμερών σχέσεων μεταξύ  Ελλάδας και Κίνας, εμπνεύστηκαν από την κοινή θαλασσινή και ναυτική ιστορία των δύο χωρών και κυκλοφόρησαν Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων - φεγιέ με τίτλο «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας», που σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάδειξη των κοινών πολιτισμικών στοιχείων Ελλάδας και Κίνας.

Δείτε το video της παρουσίασης του γραμματοσήμου εδώ: https://youtu.be/nmxHlQMZ5QU
Η εκδήλωση βιντεοσκοπημένη εδώ : https://youtu.be/d7AkOBF951g
                                         

 
Top