Δεν αποκλείει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αν η επιχείρηση δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γ. Αδαμίδης είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο αύξησης τιμής των τιμολογίων και επανέλαβε ότι αυτό είναι πιθανόν να συμβεί, αν η ΔΕΗ δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα που έφθασαν στα 2,5 δις ευρώ.

«Όταν έχεις 2,5 δισ. ανείσπρακτες οφειλές και πρέπει να συντηρείς κοινωνικό, αγροτικό τιμολόγιο και ειδικό τιμολόγιο στη νησιωτική χώρα και να αποπληρώνεις και το δανεισμό σου, που αγγίζει τα 5 δις. δεν υπάρχει άλλος τρόπος» επεσήμανε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι εμπορεύσιμο κοινωνικό αγαθό. Υπογράμμισε ότι η εταιρία βρίσκεται στον ανταγωνισμό έχοντας να πληρώσει μισθούς, επενδύσεις, δάνεια, και άλλες υποχρεώσεις και τόνισε:

«Μπορεί να βγει η κυβέρνηση και να πει το ρεύμα των καταναλωτών είναι δωρεάν και το πληρώνει το κράτος»

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «μπαταχτσήδες» τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εισπράττουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, μέσω των λογαριασμών, αλλά δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.

«Όλες οι ΔΕΥΑ ανεξαιρέτως της χώρας, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης, χρωστάνε υπέρογκα ποσά, που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος, που είναι ο κύριος μέτοχος των ΔΕΥΑ, εισπράττει τα δημοτικά τέλη. Από τους μεγαλύτερος μπαταχτσήδες είναι οι Δήμοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
Top