Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί προχώρησε η κυβέρνηση...


Χθες, γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Πρακτικά δηλαδή θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις. Την ίδια ώρα πάντως κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σπεύδει μέσω της εφημερίδας «Αυγή» να διευκρινίσει ότι οι αναγκαστικές εκτελέσεις δεν θα αφορούν στις πρώτες κατοικίες λόγω του moratorium που υπάρχει άτυπα από τις τράπεζες, τονίζοντας πως «όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από την απόφασή αυτή (σ.σ. την ΚΥΑ) έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα».
Κατά συνέπεια από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης που δεν αφορούν σε πρώτη κατοικία.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη η ισχύς της οποίας δεν παρατείνεται προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.
Σημειώνεται πάντως ότι σε ισχύ βρίσκεται το άτυπο μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες για την πρώτη κατοικία και με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

 
Top