Ένας Ιταλός προσπάθησε να φτιάξει την τουαλέτα του σπιτιού του και ανακάλυψε αρχαίο τάφο με αποτέλεσμα να μετατρέψει το σπίτι του σε μουσείο! 
Ο Lucian Faggiano ζει στη περιοχή Λέτσε της Πούλια και όταν χάλασε η τουαλέτα του σπιτιού τους θα μπορούσε να φανταστεί σε καμία περίπτωση πως θα ανακάλυπτε έναν αρχαίο τάφο.

Το ταφικό μνημείο που υπολογίζεται πως έχει ηλικία λίγο μεγαλύτερη από 2000 χρόνια βρισκόταν κάτω από τα θεμέλια του σπιτιού του.



Το αξιοσημείωτο είναι πως η υδροδότηση του σπιτιού περνούσε από τον Ρωμαϊκό τάφο, πράγμα που γεννά ερωτήματα για την κατασκευή του σπιτιού αλλά και την ύπαρξη δικτύου υδροδότησης στο μνημείο.

Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική καθώς όλες οι ενδείξεις και οι περίτεχνοι στολισμοί μαρτυρούν πως επρόκειτο για για τάφο σημαντικού στρατηγού.




Ο Faggiano δήλωσε στην εφημερίδα New York Times, "Καθώς έσκαβα να βρω το σωλήνα κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά, καθώς ανακάλυπτα συνεχώς καινούργια κομμάτια του τάφου".

Παράλληλα, ο Lucian και η οικογένειά του αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους μουσείο με τη βοήθεια και τη και τη καθοδήγηση των τοπικών αρχών.




Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη ανακάλυψη δεν είναι τόσο σπάνια καθώς οι τοπικοί φορεία αναφέρουν πως κάθε φορά που σκάβουν ανακαλύπτουν αρχαία αντικείμενα ή κτίρια. Πράγμα που επικυρώνει μια ακόμη ανακάλυψη ενός αρχαίου αμφιθεάτρου κάτω από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.




(Πηγή: NewYorkTimeshttp://news247.gr )
 
Top