Αγαπητά ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,

Μεγάλο Σάββατο.
Μετά την πρωινή Θεία Μετάληψη έκανα μερικά ψώνια και 12 παρά 5 ήμουν στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου για να ανάψω ένα κερί στις 12.00 που χτυπάνε οι καμπανες όλων των εκκλησιών. (Θυμάμαι πιτσιρικάς μαζί με τους φίλους έχοντας έτοιμα τα δυναμιτάκια, περιμέναμε τις καμπάνες στις 12 το μεσημέρι  του Μ. Σαββάτου….)
Πήγε 12, πήγε 12.05, πήγε 12.10, τίποτα…Ρωτάω κάποιον και μου λέει ότι οι καμπάνες δεν χτυπάνε (πλέον) στις 12.00. Κατόπιν,  μου λέει πήγαινε στον Αγ. Μηνά . Εκεί είναι «Παλαιοημερολογίτες» και τηρούν τις παραδόσεις…. Θα πουν το Χριστός Ανέστη στη 1.00 το βράδυ, με την παλιά ώρα. Μάλλον στη 1.00 το μεσημέρι  θα χτυπήσουν και τις καμπάνες. Φεύγω λοιπόν και πάω στον Αγ. Μηνά. Πήγε 1.00, πήγε 1.10 τίποτα.
Δεν χτυπάνε πλέον οι καμπάνες στις 12.00??? Έχει απαγορευτεί ? Μήπως είναι η ώρα που προσεύχονται οι ……..Μουσουλμάνοι και ενοχλούνται από τις καμπάνες?
Απογοητευμένος που δεν χτύπησε καμμιά καμπάνα και που δεν άναψα κερί στις 12.00, γύρισα στο σπίτι.«Ας βάλω το κανάλι της Βουλής», σκέφτηκα. Σίγουρα θα έχει απ ευθείας σύνδεση με τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα ή παρόμοια εκπομπή. 
Το κανάλι της Βουλής την ώρα που στον Πανάγιο Τάφο γινόταν το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός είχε  «τα γλυκά όνειρα του ……Μουσταφά»  ?
Άντε και  καλή «Ανάσταση».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Top