Πέμπτη 2 Απριλίου,ώρα 12, έξω από τις Φυλακές

Την κάθετη αντίθεση τους στη διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στον Κορυδαλλό και τη στήριξη τους στο αίτημα του Δήμου για μεταφορά της σε άλλη δικαστική αίθουσα, εξέφρασαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Παιδείας Τάσος Κουράκης στις συναντήσεις που είχαν σήμερα με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και αντιπροσωπεία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος επέδωσε το Ψήφισμα για μεταφορά της δίκης εκτός Κορυδαλλού και παρουσίασε λεπτομερώς όλους τους κινδύνους και την κοινωνική αναστάτωση που θα προκαλέσει στην πόλη και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων,  που βρίσκονται σε απόσταση ανάσας από τη δικαστική αίθουσα. «Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι κ.κ Πανούσης και Κουράκης συμφώνησαν να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη τους στο αίτημα του Δήμου για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, Δήμος, μαζικοί φορείς και κάτοικοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Φυλακές. Με απόφαση Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά τη ίδια μέρα από τις 11.30 π.μ κλείνουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

 
Top