Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα που προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.





Τη στιγμή που 106 διασωθέντες επέστρεφαν με πτήση της Aegean από το Πρίντιζι στο Ελευθέριος Βενιζέλος, επιβεβαιώθηκε και η ύπαρξη και τρίτου Ελληνα νεκρού από την τραγωδία του Νorman Atlantic.



Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 11 νεκροί από τη ναυτική τραγωδία, ενώ μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται δυο Ελληνες. Ο Γιώργος Δούλης και ο 57χρονος οδηγός από την Βέροια Κωνσταντίνος Κουφόπουλος. Σήμερα προστέθηκε ένας ακόμη.



Το θρίλερ με τον Δούλη



Ο Γιώργος Δούλης ανακοινώθηκε ως νεκρός επισήμως το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο ο γιος του οποίου όμως δεν επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση, καθώς το πτώμα που του έδειξαν οι Ιταλοί δεν ήταν του πατέρα του.



Χάος με τον ακριβή αριθμό διασωθέντων-αγνοουμένων



Εντωμεταξύ τέσσερα 24ωρα μετά την εκδήωλση της πυρκαγιάς στο Norman Atlantic δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι και ποιοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου αγνοούνται.



Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζιουζέπε Βόλπε δήλωσε ότι «ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως υπάρχει και δεύτερο πλοίο στο οποίο να έχουν επιβιβαστεί διασωθέντες».



Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς, εκ των οποίων, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι 26 είναι Ελληνες. Και πάλι όμως, οι ελληνικές αρχές αναμένουν την καταμέτρηση από τους Ιταλούς ώστε να επιβεβαιωθεί - ή να αλλάξει - και αυτό το νούμερο.



Το απόγευμα αναμένεται να απογειωθεί από το Μπρίντιζι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 21 από τους Έλληνες διασωθέντες με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην Αθήνα έχει φτάσει ήδη το αεροσκάφος της Aegean Αirlines με 106 διασωθέντες.



Εντωμεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΝΕΚ έδωσε στις αρχές νέα λίστα επιβαινόντων, την τρίτη κατά σειρά, όπου ο συνολικός αριθμός ατόμων στο Norman Atlantic είναι τελικά 474.



iefimerida.gr

 
Top