Ποια είναι τα όρια στη γνώση μας για τη φύση; Πόσα ακόμα περισσότερα υπάρχουν για να μάθουμε σχετικά με αυτό που σήμερα χαρακτηρίζουμε ως τον «φυσικό κόσμο;" Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, η κατανόηση της φύσης θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει φαινόμενα, τα οποία προηγουμένως αγνοούσαμε εκεί;




Ίσως έχετε έρθει κι εσείς σε επαφή με αυτό το φαινόμενο που τις περισσότερες φορές κάνει απρόοπτα και τυχαία την εμφάνισή του στις φωτογραφίες. Συνήθως δεν γίνεται αντιληπτό από τους παρόντες παρά μόνο μετά την εμφάνιση του φιλμ ή την εκτύπωση της φωτογραφίας.



Και τότε σε ορισμένες από αυτές απεικονίζονται μαζί με τα πρόσωπα και τα τοπία και κάποια φωτεινά σχήματα που άλλοτε μοιάζουν σαν δαχτυλίδια καπνού, άλλοτε έχουν ακανόνιστη μορφή , άλλοτε θυμίζουν ανθρώπινη φιγούρα, σερπαντίνα ή χαρτοπόλεμο αλλά τις περισσότερες φορές έχουν τη μορφή σφαιρών γι αυτό και τους έχει δοθεί το όνομα orbs (ουράνιες σφαίρες). Μπορεί να σας φαίνεται κάτι νέο και δεν έχετε άδικο. Είναι. Όμως πρόκειται για μια πραγματικότητα που αποκτά όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.



Για να αντιληφθεί κανείς την έκρηξη των πληροφοριών γύρω από αυτό το θέμα αρκεί να βάλει τις λέξεις «ghost orbs» σε μια μηχανή αναζήτησης του Ίντερνετ και θα βρεθεί μπροστά σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο σελίδες.



Οι σχετικές φωτογραφίες έχουν κατακλύσει μάλιστα τόσο πολύ τους οργανισμούς που ασχολούνται με την έρευνα των παραφυσικών φαινομένων που πολλοί από αυτούς δεν δέχονται πια άλλες παρά μόνο αν εμφανίζουν κάτι εξαιρετικό, πέρα από τα «απλά, συνηθισμένα οrbs”. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο που ενώ μόλις αρχίζει να γίνεται μαζικά αντιληπτό είναι την ίδια στιγμή και πολύ κοινό ακριβώς λόγω της όλο και συχνότερης παρουσίας του.



Πολλοί αποδίδουν την πρόσφατη αύξηση των φωτογραφιών όπου εμφανίζονται αυτά τα λαμπερά ανεξήγητα σχήματα στη διάδοση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που ευνοούν τη λήψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού φωτογραφιών και έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να αποτυπώσουν και ενσταντανέ όπου ήταν παρόν το φαινόμενο των orbs. Η αλήθεια είναι πως πράγματι όταν οι μηχανές με φιλμ άρχισαν να αντικαθίστανται από τις ψηφιακές οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να παρατηρούν κυκλικές ή σφαιρικές φωτεινές οπτικές ανωμαλίες στις ψηφιακές φωτογραφίες οι οποίες δεν ήταν ορατές στο γυμνό μάτι. Ωστόσο, αυτά είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και νωρίτερα αλλά ήταν πιο σπάνια. Αλλά τι είναι τελικά;



Κι όμως υπάρχουν!






Οι απόψεις και οι θεωρίες που έχουν προταθεί από τους ενθουσιώδεις αναζητητές του υπερφυσικού ξεκινούν από τα όντα άλλων διαστάσεων και φτάνουν ως τα μυστικά στρατιωτικά όπλα ενώ δεν λείπουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ατέλειες του φακού των ψηφιακών μηχανών ή απλά για απάτη. Όμως στο παιχνίδι έχουν μπει πλέον και οι επιστήμονες όπως ο Δρ. Μάικλ Λέντγουιθ ο οποίος υποστηρίζει πως είμαστε στα πρόθυρα μιας συναρπαστικής ανακάλυψης για το σύμπαν στο οποίο ζούμε.



«Αν και το φαινόμενο σπάνια γίνεται αντιληπτό με γυμνό μάτι, οι φωτογραφικές μηχανές μας επιτρέπουν να δούμε κάτι που φαινομενικά είναι αόρατο ωστόσο απολύτως υπαρκτό και αληθινό», εξηγεί. Κάτι αντίστοιχο συνέβη με την ανακάλυψη του μικροσκοπίου που έφερε στο φως τους μικροοργανισμούς, τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που κανένα γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει. Δυστυχώς τείνουμε να πιστέψουμε ως αληθινό μόνο ότι εμπίπτει στο στενό φάσμα των πέντε αισθήσεών μας. Όμως υπάρχουν πολύ υπαρκτές πραγματικότητες οι οποίες είναι πανίσχυρες και συχνά μοιραίες όπως λ.χ. η ραδιενεργός ακτινοβολία που οι εξωτερικές μας αισθήσεις δεν μπορούν να ανιχνεύσουν παρά μόνο από τα αποτελέσματά τους. Το φαινόμενο των οrbs λοιπόν , βάζει τώρα στη ζωή μας κάτι που ενώ φαίνεται καινούργιο μπορεί να ήταν πάντα εκεί αλλά εμείς απλώς δεν το αντιλαμβανόμασταν. «Μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι που να τινάζει στον αέρα τα όρια ανάμεσα στην υλική και την πνευματική ύπαρξη» σχολιάζει ο Δρ. Λέντγουιθ ο οποίος είναι από τους βαθύτερους γνώστες του θέματος καθώς το ερευνά για περισσότερα από 20 χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 είχε αρχίσει μια συστηματική μελέτη των οrbs σε κάθε είδους συνθήκες φωτός και καιρικών συνθηκών και συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε ο ίδιος προσωπικά. Το συμπέρασμά του είναι πως δεν πρόκειται για τυχαίες αλλοιώσεις της εικόνας αλλά για ένα είδος όντων τα οποία μπορούν να πάρουν διάφορα σχήματα χρησιμοποιώντας αυτό που οι φυσικοί περιγράφουν ως «πλάσμα» ή τέταρτη κατάσταση της ύλης. (Πρόκειται για ένα είδος ιονισμένων αερίων). Τα ονόμασε μάλιστα «πλασμοειδή» και αναφέρει ότι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του μπορούν να εμφανιστούν ή να εξαφανιστούν σε κλάσματα δευτερολέπτου.



Υπερ - επικοινωνία με άλλες διαστάσεις






Τι είναι όμως αυτά τα παράξενα φωτεινά σχήματα; Για τους σκεπτικιστές και τους οπαδούς της φυσικής θεωρίας πρόκειται για φωτογραφικά λάθη που προκλήθηκαν είτε από σκόνη, γύρη ή υγρασία στο φακό της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής είτε για μικροσωματίδια που έχουν εισχωρήσει μέσα στο σώμα της μηχανής ή βρίσκονται πάνω ή πίσω από το φακό της. Αυτά τα ξένα αλλά απολύτως φυσικά στοιχεία αλληλεπιδρώντας με το φλας παράγουν τελικά φωτογραφίες διάστικτες από φωτεινά σχήματα. Το βέβαιο είναι πως πολλές από τις φερόμενες ως φωτογραφίες orbs ανήκουν ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία με τη λογική και κατανοητή εξήγηση. Ωστόσο δεν είναι όλες έτσι.



Οι κυνηγοί φαντασμάτων και οι ερευνητές του παραφυσικού υποστηρίζουν πως αυτές οι φωτεινές ή ομιχλώδεις λάμψεις εμφανίζονται συχνότερα σε φωτογραφίες τραβηγμένες σε περιοχές που θεωρούνται ενεργειακές πύλες, δηλαδή σε αρχαία κτίσματα, νεκροταφεία, χώρους που θεωρούνται στοιχειωμένοι, καθώς και σε ναούς ή μνημεία. Οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας πιστεύουν πάλι πως δεν υπάρχει καμιά ειδική τοποθεσία που ευνοεί την εμφάνισή τους απλούστατα γιατί πρόκειται για μυστικά όπλα και στρατιωτικά πειράματα που γίνονται οπουδήποτε. Κάποιοι ερευνητές των UFO πιστεύουν πως πρόκειται για κάποιο είδος έμβιων συσκευών ενός εξωγήινου πολιτισμού που καταγράφει τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι , λένε κάτι σαν κάμερα, που μεταφέρει πληροφορίες σε μακρινά σημεία του σύμπαντος. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως πρόκειται για εκδηλώσεις άϋλων οντοτήτων όπως οι άγγελοι, τα πνεύματα ή τα ξωτικά. Την άποψη αυτή ενισχύουν μάλιστα επικαλούμενοι τα φαινόμενα εκτοπλάσματος που είχαν καταγραφεί στις αρχές του 20ου αιώνα σε πνευματιστικές συνεδρίες.



Εκείνη την περίοδο ήταν σε μεγάλη άνθιση ο πνευματισμός και κάθε παρέα διανοουμένων θεωρούσε εκ των ων ουκ άνευ τις συγκεντρώσεις που είχαν ως στόχο την επικοινωνία με τα πνεύματα. Μερικά από τα ισχυρά μέντιουμ που αποτελούσαν τον σύνδεσμο ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των πνευμάτων είχαν την ικανότητα να εκπέμπουν από το στόμα τους ένα είδος μικρού φωτεινού νέφους, κάτι σαν λεπτή ομίχλη την οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πνεύμα για να γίνει κατά κάποιον τρόπο ορατό. Αυτή η ουσία ονομαζόταν εκτόπλασμα. Παρά τις σχετικές μαρτυρίες και κάποιες θρυλικές φωτογραφίες η επικρατούσα άποψη είναι πως επρόκειτο για απάτη βοηθούμενη από την επιθυμία των παρευρισκομένων να πιστέψουν σε κάτι υπερφυσικό. Παρ’ όλα αυτά δεν θεωρούνται όλες οι σχετικές περιπτώσεις απάτη και σύμφωνα με κάποιους ψυχικούς ερευνητές τα orbs ίσως δεν είναι παρά εκτόπλασμα.



Για τους φυσικούς όλα αυτά δεν έχουν τόση σημασία όσο οι νόμοι κάτω από τους οποίους λειτουργούν και οι φυσικές εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν. « Δεν με ενδιαφέρει πώς θα το ονομάσετε όσο να επιβεβαιώσω την ύπαρξη του φαινομένου ως κάτι πέρα από τα παιχνίδια του φακού και του φλας και να κατανοήσω τους μηχανισμούς και τις αιτίες πίσω από αυτό» σχολιάζει ο Δρ Λέντγουιθ. Έτσι ανάλογα με την οπτική γωνία του κάθε παρατηρητή τα οrbs αποκτούν κι άλλη ορολογία αλλά και ερμηνεία. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι όταν η επιστήμη συναντά τη μεταφυσική και οι θεωρίες της ολογραφίας και των μαθηματικών συνδυάζονται με τις μυστηριώδεις «δονήσεις» για να δώσουν μια εξήγηση .



Υπερδιαστατικά Όντα






Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Self Mastery Earth υποστηρίζουν την προχωρημένη άποψη πως τα orbs είναι στην ουσία πνευματικές εκδηλώσεις που αποτελούν προεκτάσεις της συνειδητότητας. « Όταν δεν είμαστε σε υλική μορφή συχνά ταξιδεύουμε σαν σφαίρες φωτός σε άλλες διαστάσεις που βρίσκονται πέρα από τα όρια της γνωστής επιστήμης. Στο σύμπαν μας μπορούμε μέχρι στιγμής να μετρήσουμε και να ανιχνεύσουμε μόνο το 1%.



Όλοι οι φυσικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα 99% αχαρτογράφητο και απροσμέτρητο Υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα και διαστάσεις και τα orbs είναι ένα προϊόν αυτών των επιπέδων και διαστάσεων» λένε. Ίσως λοιπόν πράγματι να πρόκειται για κάτι που πάντα ήταν εκεί αλλά γίνεται ορατό σήμερα επειδή έχουμε τα εργαλεία να το ανιχνεύσουμε ακριβώς όπως ένα αόρατο κάποτε μακρινό άστρο ανακαλύπτεται μόνο χάρη στα διαστημικά τηλεσκόπια.



Πώς όμως γίνονται ορατά; Σύμφωνα με μια από τις κυρίαρχες θεωρίες πρόκειται για ενέργεια που μεταδίδεται στο πνευματικό πεδίο από μια φυσική πηγή όπως οι γραμμές του ηλεκτρικού, οι μπαταρίες ακόμα και οι άνθρωποι κι έτσι μπορεί και γίνεται ορατός αυτός ο υπερβατικός κόσμος που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τον δικό μας μέσα από νόμους που τώρα μόλις αρχίζουν να ανιχνεύονται. Αν είναι έτσι τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκδήλωση του εξίσου μυστηριώδους φαινομένου που ονομάζεται υπερ-επικοινωνία.



Μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που ασχολείται με το θέμα επισημαίνει πως φαινόμενα υπερ- επικοινωνίας παρουσιάζονται ήδη στο γνωστό μας σύμπαν αν και παραμένουν ανεξήγητα. Φέρνουν για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με τις μέλισσες. Αν μια βασίλισσα αποκοπεί από την αποικία της οι εργάτριες μέλισσες συνεχίζουν αδιάκοπα να χτίζουν την κηρήθρα. Όμως αν η βασίλισσα πεθάνει τότε κάθε εργασία σε ολόκληρη την αποικία σταματά. Καμιά μέλισσα δεν ξέρει τι να κάνει.



Προφανώς, λένε οι επιστήμονες η βασίλισσα μεταδίδει με κάποιο τρόπο τα σχέδια κατασκευής ακόμα κι αν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση. Αρκεί να είναι ζωντανή και τότε μπορεί να βρίσκεται όσο μακριά θέλει και παρ’ όλα αυτά να επικοινωνεί με τη συλλογική συνείδηση των μελισσών εξ αποστάσεως. Κύματα ενέργειας ταξιδεύουν και συνδέουν τη βασίλισσα με το μελίσσι. Αυτά τα κύματα είναι παρόντα και στην εμφάνιση των φωτεινών σφαιρών που κατά τη γνώμη του Ρώσου βιοφυσικού Πιότρ Γκαρζάγιεφ γίνονται φανερά χάρη σε φυσικές δυνάμεις όπως η βαρύτητα και η αντιβαρύτητα, και αυτό που ονομάζεται «σκουληκότρυπες» και που στην ουσία είναι σήραγγες επικοινωνίας με άλλες περιοχές του σύμπαντος έξω από τους γνωστούς νόμους του χωρόχρονου. Φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια, η ενορατική πρόγνωση επερχόμενων γεγονότων και η διαίσθηση θεωρούνται επίσης εκδηλώσεις της υπερεπικοινωνίας.



Όταν Ανοίγουν οι Πύλες των Μυστηρίων



Οι ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων δεν είναι απλώς κάποιοι γραφικοί αλαφροΐσκιωτοι τύποι που κυνηγούν σκιές και πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες. Πολλοί από αυτούς είναι σοβαροί επιστήμονες και καθηγητές σε έγκριτα Πανεπιστήμια που κάνουν εξονυχιστικές έρευνες και διπλά τυφλά πειράματα προσπαθώντας να κατανοήσουν το χώρο του μεταφυσικού και μυστηριώδους. Στις μελέτες τους έχουν ανακαλύψει λοιπόν ότι οι φωτεινές σφαίρες τείνουν συχνότερα να εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε παραλλαγμένες καταστάσεις συνείδησης όπως σε προσευχή, διαλογισμό ή όταν η προσοχή είναι στραμμένη με ένταση σε κάτι π.χ. στη διεξαγωγή ενός αγώνα. Περιοχές που θεωρούνται ιερές φαίνεται επίσης να ανοίγουν τις πύλες του μυστηρίου.



Το ίδιο ισχύει σε στιγμές που μεγάλο πλήθος ανθρώπων έχει εστιάσει το νου του σε μια κατεύθυνση ταυτόχρονα ενώ επικρατούν θετικά συναισθήματα . Π.χ σε μια δέηση. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έγινε στις 20 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συντόνισαν το νου τους σε έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό για την παγκόσμια ειρήνη. Την πρωτοβουλία πήρε η φιλοσοφική «Λέσχη της Βουδαπέστης» μέλη της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο Δαλάϊ Λάμα, Ο Πήτερ Ράσελ , ο πρώην αστροναύτης Έντγκαρ Μίτσελ, ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Πήτερ Γκάμπριελ.



Την Κυριακή 20 Μαΐου συντόνισαν λοιπόν 12 ομαδικούς διαλογισμούς σε διαφορετικά μέρη της υδρογείου από την Ιαπωνία ως την Αυστραλία, από την Ινδία ως τον Καναδά από την Αμερική ως την Ευρώπη. Καθώς οι επιστήμονες και οι φιλόσοφοι που οργάνωσαν το γεγονός είναι πεπεισμένοι ότι η συντονισμένη σκέψη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων μπορεί να επηρεάσει τη συνειδητότητα της ανθρωπότητας και τις δονήσεις του πλανήτη επιχείρησαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και φυλές ώστε όλοι μαζί να εστιάσουν το νου τους στην πλανητική ειρήνη και την αποκατάσταση της σχέσης μας με τη φύση. Με στόχο την απόδειξη αυτής της υπόθεσης μάλιστα το σχετικό γεγονός μελετήθηκε διεξοδικά από μια ομάδα επιστημόνων με τη βοήθεια ειδικών εξελιγμένων προγραμμάτων υπολογιστών.



Πολλοί όπως ο επικεφαλής του πειράματος καθηγητής Ρότζερ Νέλσον πιστεύουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις ομαδικής συγκέντρωσης ολόκληρη η ανθρωπότητα επηρεάζεται θετικά και αξιοσημείωτα φαινόμενα εκδηλώνονται καθώς ανοίγουν οι πύλες της υπερεπικοινωνίας. Οι φωτεινές σφαίρες είναι ένα από αυτά τα φαινόμενα. Τελευταία πάντως μαζί με τις φωτογραφίες αρχίζουν να πληθαίνουν και οι μαρτυρίες για θεάσεις φωτεινών σφαιρών και με γυμνό μάτι.



Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: για ποιο λόγο εκδηλώνεται όλο και περισσότερο αυτό το φαινόμενο και ποια είναι η φύση του; Πολλοί πιστεύουν πως σχετίζεται με ένα είδος πλανητικής εξέλιξης. Η ανθρωπότητα , λένε, έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής ώστε έχουν ανοίξει οι δίοδοι από άλλες διαστάσεις κι άλλα πεδία ύπαρξης. Σύντομα όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καν τις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεοκάμερες για να βλέπουν τα orbs καθώς και άλλες μορφές που μέχρι πρότινος κατοικούσαν στο χώρο των θρύλων. Έρχονται ως βοηθοί για να μας εμπνεύσουν ώστε να κάνουμε τα αποφασιστικά βήματα που χρειάζονται για να σωθεί ο πλανήτης που φαίνεται να βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς προς μια συνταρακτική μεταβολή αρχής γενομένης από την αλλαγή του κλίματος. Ό,τι κι αν είναι πάντως το σίγουρο είναι πως πρόκειται για κάτι που αρχίζει να μπαίνει στη ζωή μας όλο και συχνότερα. Ας περιμένουμε λοιπόν. Τα επόμενα χρόνια ίσως μας δώσουν τελικά την απάντηση στο πώς και στο γιατί.



Δείτε το Βίντεο:









 
Top