Πέρασαν 5 μήνες από τις δημοτικές εκλογές και έφτασε πλέον η στιγμή για να πούμε τα πράγματα ως έχουν.
5 μήνες που ο επικεφαλής της Πολιτείας Αλληλεγγύης Ανάπτυξης Χρήστος Σαλαλές όχι μόνο είναι εξαφανισμένος αλλά δεν ένοιωσε ποτέ την ανάγκη να ενημερώσει σχεδόν κανέναν από τους 110 υποψήφιους για τα εξής:
1. Για την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος μια εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του!
2. Τον λόγο που δεν έγινε καμία συγκέντρωση της παράταξης πριν αλλά και μετά την ορκωμοσία όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει μετά τις εκλογές,παρόλο που πολλά στελέχη μετά από επικοινωνία μαζί του το ζητούσαν επίμονα.

Μετά από όλα αυτά και στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ μελών της παράταξης βγήκαν στο φως καταστάσεις και πρόσωπα που δημιουργούσαν προβλήματα την προεκλογική περίοδο  με συνέπεια  το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα.
Αυτές οι καταστάσεις ήταν που μας ωθούσαν τότε στην απόφαση να αποχωρήσουμε 20 μέρες πριν τις εκλογές.
Οι λόγοι της μη αποχώρησης μας ήταν για να μην φανεί σαν μια πράξη δειλίας λόγω του εσωτερικού αρνητικού κλίματος προς την δημοτική κίνησή μας από άτομα του στενού περιβάλλοντος του επικεφαλής της Πολιτείας και υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Σαλαλέ αλλά και ότι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ανθρώπους που γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε άψογα αυτό το διάστημα, έρμαιους στις διαθέσεις της παλαιοκομματικής νοοτροπίας κάποιων μελών,πρώην αντιδημάρχων και πρώην δημοτικών συμβούλων.
Οι συζητήσεις που έγιναν προεκλογικά για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου στις εκλογές των δύο συνδυασμών,στηρίχτηκαν στην αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλά και στην συνεργασία σε όλους τους τομείς παραβλέποντας τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των μελών για το καλό του δήμου μας κάτι που τελικά δεν έγινε παρά μόνο στην αρχή.
Στο δελτίο τύπου μας στις 19-5-2014 ο επικεφαλής της κίνησής μας ευχαρίστησε τον Χ.Σαλαλέ για την εμπιστοσύνη του κάτι που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ίσχυε ποτέ από μέρους του.

Μετά από όλα τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψιν την κακή εικόνα των δημοτικών συμβούλων της Πολιτείας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,με μόνη εξαίρεση του κ.Μηνά Λάλου που είναι ο μόνος που ενημερώνει τους Ανεξάρτητους Πολίτες για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου,η συντονιστική επιτροπή της κίνησής μας αποφάσισε να αποσύρει την στήριξή της και να διακόψει την οποιαδήποτε συνεργασία με την Πολιτεία Αλληλεγγύης Ανάπτυξης και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της κ.Χρήστο Σαλαλέ.

Αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη έγιναν από μέρους μας στην μέχρι τώρα πορεία μας ,τα οποία ίσως να ήταν από απειρία ή λάθος επιλογές,μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε πιο δυνατοί τον αγώνα μας για το καλό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Για τις επόμενες κινήσεις-αποφάσεις μας θα ακολουθήσει δελτίο τύπου τις επόμενες μέρες.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 
Top