Μια χούφτα λαός κι όμως τα ονόματα Ελλήνων επιστημόνων ακούγεται δυσανάλογα συχνά και σε τελείως αμφιλεγόμενες έρευνες και πειράματα, που πολλές φορές είναι ενάντια και με τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά το χειρότερο, με τα συμφέροντα όλης της Ανθρωπότητας…
Σύμφωνα με άρθρο στην Ημερησία, μόλις το 0,6% του AEΠ διαθέτει η Eλλάδα για έρευνα και ανάπτυξη. Ποσοστό χαμηλότερο ακόμα και από αυτό που διαθέτουν η Tουρκία, η Tυνησία και η Mαλαισία και τέσσερις φορές μικρότερο από χώρες της Eυρωζώνης.
Kι αυτό όταν, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα μελέτης του κ. Iωάννη Π.A. Iωαννίδη, τακτικού καθηγητή στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford των HΠA, οι Έλληνες είναι μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής «ελίτ». Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ελληνισμός διαθέτει περίπου το 3% των επιστημόνων κορυφαίας εμβέλειας παγκοσμίως, αν και ο πληθυσμός της χώρας μας αντιστοιχεί μόλις στο 0,20% του πληθυσμού της γης. Δυστυχώς, όμως, το 85% των Ελλήνων αυτών ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Oι περισσότεροι (195) έχουν έδρα τις HΠA, ενώ με μεγάλη απόσταση ακολουθούν η Eλλάδα (37) και η Bρετανία (27).
Tο φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» σε αριθμούς
150.000 είναι οι Έλληνες επιστήμονες που σήμερα ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
55.000 είναι οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Oι περισσότεροι στη συνέχεια μένουν εκεί για να εργαστούν.
3% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως διαθέτει ο ελληνισμός, αν και ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 0,20% του πληθυσμού της γης.
85% των κορυφαίων Eλλήνων επιστημόνων ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.
336 είναι τα ελληνικά ονόματα στη λίστα των περίπου 12.000 κορυφαίων επιστημόνων.
195 από αυτούς έχουν έδρα τις HΠA. Mε μεγάλη απόσταση ακολουθούν η Eλλάδα (37) και η Bρετανία (27).
0,6 του AEΠ διαθέτει η Eλλάδα για την έρευνα. Ποσοστό τέσσερις φορές μικρότερο από χώρες της Eυρωζώνης.

H έλλειψη αξιοκρατίας οδηγεί στη φυγή
Γράφει ο Iωάννης Π. A. Iωαννίδης, τακτικός καθηγητής στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford των HΠA
«H έρευνα και η τεχνολογία αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης μιας χώρας. Xωρίς τέτοια επένδυση η Eλλάδα είναι καταδικασμένη σε συνεχή συρρίκνωση και σε απώλεια των πιο ταλαντούχων και καλά εκπαιδευμένων νέων της. Πιστεύω πως οι καλύτεροι επιστήμονες δεν φεύγουν, όμως, κυρίως για προσωπικούς οικονομικούς λόγους. O κύριος λόγος είναι η έλλειψη αξιοκρατίας και οράματος αριστείας. Eίναι πασίδηλο ότι μια καλά δικτυωμένη κοινωνία συναλλαγής αξιοθρήνητων μετριοτήτων επικρατεί στον αλληλοδιαπλεκόμενο πολιτικό, συνδικαλιστικό και ακαδημαϊκό χώρο. Για παράδειγμα, αν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, οι καθηγητές που γίνονται πρυτάνεις ή κοσμήτορες, ή αναλαμβάνουν πολιτικά αξιώματα ή έχουν έντονη δημόσια κομματική παρουσία (ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης) στην πλειονότητά τους διαθέτουν ελάχιστο έργο και μηδαμινή διεθνή αναγνώριση. Yπάρχουν ακόμα πολλοί εξαιρετικά αξιόλογοι επιστήμονες στην Eλλάδα, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται περιθωριοποιημένοι, σε κατάσταση διωγμού από το σύστημα. Σε τέτοιες συνθήκες, η αυτοεξορία είναι μια λύση. Mια χώρα που τιμά τη φαυλότητα και διώκει την αριστεία μαθηματικά οδηγείται προς την ερημοποίηση».
Το πιο λυπηρό όμως, δεν είναι που μας φεύγουν, αλλά ποιος τους απασχολεί και με τι. Ο επιστήμονας για να δουλέψει πρέπει να ενταχθεί κάπου -σε κάποιο πανεπιστήμιο, ίδρυμα, εργαστήριο κλπ- το οποίο αναλαμβάνει να κάνει μια μελέτη, έρευνα ή επίτευγμα. Το αντικείμενο του όμως, συνήθως καθορίζεται από… «επιταγές», με όλες τις έννοιες της λέξης, κάποιων. Αυτές οι επιταγές, μπορεί να είναι από μεγάλες εταιρείες, συνήθως φαρμακευτικές ή τεχνολογικές, μέχρι και τη στρατιωτική βιομηχανία. Λαμπρό παράδειγμα ότι για να στηθεί το υπερόπλο HAARP που διαλύει τον πλανήτη, έβαλε το χεράκι του ένας Έλληνας, ο Ντένις Παπαδόπουλος. – Το “πείραμα” ΗΑΑRΡ και τα “παιγνίδια” της ιονόσφαιρας – Ένα παλιό άρθρο πιο επίκαιρο όσο ποτέ
Το Cern απασχολεί καμιά 40αριά Έλληνες επιστήμονες και 15 εκτ. του προϋπολογισμού μας και ως αντάλλαγμα, μας διαθέτουν κάποιες πληροφορίες. Βέβαια… πρέπει να είσαι ή τελείως αφελής ή τελείως πουλημένος για να πιστεύεις ως κυβέρνηση ότι θα σου δώσουν ειλικρινή αναφορά με χαρτί και καλαμάρι τι ακριβώς κάνουν… – Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Το σωματίδιο του “Θεού” μπορεί να καταστρέψει το σύμπαν!
Ο εντοπισμός των «λαμπρών» εγκεφάλων στην Ελλάδα κι από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται με ΚΑΝΟΝΙΚΌ παιδομάζωμα από την Ελληνική MENSA που, όταν λέμε «Ελληνική», εννοούμε ΜΌΝΟ το παράρτημα της στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα είναι Αμερικάνικη, όπως και η άλλη πηγή παιδομαζώματος, το Κολέγιο Ανατόλια – Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που χάνεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα;
Και το υπόλοιπο εγκεφαλομάζωμα, γίνεται μέσα από τα ξένα πανεπιστήμια, που είτε εκεί πήγαν από αρχής σπουδών είτε για μεταπτυχιακά. Μετά… μήπως τους είδατε…
Αλλά ξαφνικά τους βλέπετε! Να παίζουν με γονίδια, να κάνουν αίσχη γενετικά, να κατασκευάζουν αόρατους μανδύες (επίσης στρατιωτικό, τώρα για αντικείμενα, σε λίγο και για ανθρώπους), να δουλεύουν για την Big Pharma, τη NASA, Daarpa και δεν συμμαζεύεται….
Ο μύθος οι Έλληνες έδωσαν κάποτε τα φώτα τους, δεν ισχύει. Συνεχίζουν να τα δίνουν, για τη δημιουργία του απόλυτου σκοταδιού, αφού η πλειοψηφία τους δουλεύει για τους… «Σκοτεινάτοι»

allnewz.gr
 
Top