Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 57χρονη υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Ψυχικού και 53χρονος λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας απάτης...







Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία 80χρονου, ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία η 57χρονη υπάλληλος απαιτούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή του υπόθεση, σχετικά με διακοπή εργασιών - εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.



Το αίτημα της 57χρονης μετέφερε στον ηλικιωμένο ο 53χρονος λογιστή του, ο οποίος, μετά από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της επίμαχης εταιρείας.



Στο πλαίσιο αυτό, για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία, ποσού 650.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.



Χθες το πρωί, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.



Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 
Top