Εγκλημα εκ προμελέτης: Το Ισραήλ έσπασε την εκεχειρία με βομβαρδισμό και τουλάχιστον 24 νεκρούς Παλαιστίνιους Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες στη Λωρίδα της Γάζας από τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» που κήρυξε μονομερώς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν τοπικές πηγές.
Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού κοντά στη Χαν Γιούνες, στη νοτιοανατολική Γάζα, ενώ 17 ακόμη σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της αγοράς της Σετζάγια, μιας συνοικίας στην ανατολική Γάζα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Και αυτός ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στη διάρκεια της εκεχειρίας.
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα μετέδωσε εικόνες από την αγορά στις οποίες φαίνεται μαύρος καπνός να σηκώνεται από την περιοχή.
Περαστικοί μεταφέρουν σε κουβέρτες ή σε φορεία άψυχα σώματα, μεταξύ αυτών και παιδιά, προς ένα ασθενοφόρο ή αυτοκίνητα. Άλλες σοροί κείτονται στον δρόμο. Πολλοί άνθρωποι αιμόφυρτοι, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, φαίνονται στις εικόνες.
Μεταξύ των ανθρώπων που κείτονται ακίνητοι είναι ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.
Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 1.330 και των τραυματιών σε περίπου 7.200, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν σε 1.118, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 827 είναι πολίτες και ανάμεσά τους 243 παιδιά. Από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά.
Εξάλλου περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA. Περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.
imerisia
 
Top