Το άρθρο του δημοσιογράφου Κόλιν Φρίμαν με τίτλο «Μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει τη φήμη της;» διερωτάται γιατί να έχει την Προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα από τη στιγμή που επί πέντε χρόνια υπήρξε το σοβαρότερο πρόβλημα της.
«Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα.
Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ!» αναφέρεται ακόμη στο άρθρο.

Η Telegraph αναφέρεται και στην Άνγκελα Μέρκελ και το κλίμα εναντίον της στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πολλοί Έλληνες την παρουσιάζουν με τον Χίτλερ και τονίζει ότι η «κατήχηση» από τη Γερμανία και την Τρόικα είναι απίθανο να σταματήσει.
Το άρθρο αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά το πρωτογενές πλεόνασμα, η φοροδιαφυγή – η οποία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία θεωρούταν πατριωτικό καθήκον -, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό DNA».
Κατηγορεί δε την ελληνική κυβέρνηση για τα παράπονά της για τις συνέπειες της ύφεσης και της λιτότητας στην ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας πως «δε γίνεται καμία αναφορά στις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν την οικονομική κρίση».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο ενδεχόμενο εκλογών αναφέροντας: «Η τωρινή κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τα μέτρα λιτότητας είναι τόσο καλή όσο μπορεί να περιμένει η τρόικα.
Οι εκλογές την άνοιξη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα κόμματα της Αριστεράς που μάχονται κατά της λιτότητας, να διαλύουν την κυβερνητική πλειοψηφία πηγαίνοντας πίσω ολόκληρο το πρόγραμμα».

Πηγή: paraskhnio.gr
 
Top