Σημεία και Τέρατα
“Σημεία και Τέρατα” για την Δημοτική Επιχείρηση της πόλης μας (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.) καταγγέλθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κος Λογοθέτης, με σχετική του ερώτηση, ζήτησε να ενημερωθεί (α.) για την“φωτογραφική” πρόσληψη της κόρης του Δημοτικού Συμβούλου Ι. Σιδέρηαντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. και της επιτροπής προσλήψεων στην θέση της σκηνοθέτη και (β.) για τις επανειλημμένες απευθείας αναθέσεις της προέδρου Δέσποινας Σωτηροπούλου προς την “φίλη” της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, Κυριακή Βελουκάκη, διαμερισματική σύμβουλο Νίκαιας.
Οι απαντήσεις που έλαβε από την κα Σωτηροπούλου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες:
Σ. Λογοθέτης: Έχω εισπράξει διαμαρτυρίες γιατί στο site της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. γίνονται σημεία και τέρατα. Ο κύριος Σιδέρης, μέλος της επιτροπής, επέλεξε την κόρη του για σκηνοθέτη. Αν είναι δυνατόν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και δεύτερον, οι όροι που είχαν δημοσιευτεί λέγανε ότι αυτοί που θα πάρουν μέρος πρέπει να ’χουνε προϋπηρεσία στη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. ή σε παρόμοια τμήματα. Αν είναι δυνατόν. Φωτογραφικούς όρους.
Μετά, πάλι στην… η κα Δέσποινα, η πρόεδρος, έχει κάνει μια σειρά αναθέσεων σε φιλικά της πρόσωπα απ’ ότι φαίνεται στη διαύγεια. Υπάρχουν πολλά σοβαρά ζητήματα επιτέλους στο θέμα της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. Τι γίνεται; Με αποκορύφωμα να βουίζει η Κοκκινιά και να με πιάνουν άνθρωποι γιατί ο κ. Σιδέρης διόρισε την κόρη του.
Σωτηροπούλου: Να ξεκινήσω λέγοντας στον κ. Λογοθέτη… καταρχήν θα πρέπει να ανακαλέσει τον όρο “φιλικά προσκείμενα πρόσωπα”. Το φιλικά, όταν δεν αποδεικνύεται, είναι στον χώρο της φαντασίας. Εδώ δεν είμαστε για να μιλάμε σε φανταστικά πλαίσια, μιλάμε σε υπαρκτά πλαίσια.
Σημεία και Τέρατα
Σημεία και Τέρατα
Σημεία και Τέρατα
Σημεία και Τέρατα
Ξεκινώντας θα τοποθετηθώ για την κα Σιδέρη. Ο διαγωνισμός για τους συμβασιούχους στην Δημοτική Επιχείρηση αναρτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου. Για την θέση σκηνοθέτη δεχτήκαμε 4 αιτήσεις. Η κα Σιδέρη έχει το καλύτερο βιογραφικό. Θα πρέπει να σας πω ότι είναι αριστούχος τελειόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και της σχολής… το έχω μπροστά μου ένα λεπτό… και της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Τα υπόλοιπα 3 βιογραφικά ήταν πολύ κατώτερα απ’ αυτό.
Όσο για το φωτογραφικό που είπατε κ. Λογοθέτη, νομίζω ότι η προκήρυξη είναι αναρτημένη στο “Διαύγεια”, όπως όλα αναρτώνται στο “Διαύγεια”, και είναι ξεκάθαρη όσον αφορά την προ- ϋπηρεσία στον χώρο.
Σημεία και Τέρατα
Για την επιτροπή η οποία συστάθηκε και στην οποία είπατε ότι λάμβανε μέρος και ο κ. Σιδέρης, έχω μπροστά μου επιστολή, την οποία αν θέλετε διατίθεται προς όλους σας, όπου ο κ. Σιδέρης έχει γράψει τα εξής:
Όπως γνωρίζεται συμμετέχω στην επιτροπή αξιολόγησης για την πρόσληψη προσωπικού ωρομισθίων ορισμένου χρόνου, ταυτόχρονα η κόρη μου Ευαγγελία Σιδέρη συμμετέχει με αίτησή της στην προκήρυξη. Ως εκ τούτου, για τυπικούς, ηθικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους θα συμμετάσχω στη διαδικασία των υπολοίπων θέσεων εκτός τούτης. Αν μπήκατε στο “Διαύγεια” και είδατε την υπογραφή, σαφέστατα αυτή η επιστολή δεν μπορεί να αναρτηθεί στο “Διαύγεια”. Έχετε χάσει λοιπόν αυτό ως δεδομένο. Αριθμός πρωτοκόλλου 6 του μηνός.
Η προκήρυξη για τις θέσεις των συμβασιούχων στα τμήματα πολιτισμού έμεινε αναρτημένη 14 ημέρες. Ο νόμος προβλέπει έως 10 ημέρες. Πήγαμε παραπάνω. Επίσης υπήρξαν 10 ημέρες όπου πολύ καλά γνωρίζεται ότι μπορούν να γίνουν ενστάσεις για οποιονδήποτε διαφωνεί. Δεν έγινε καμία ένσταση και επιτέλους, κ. Λογοθέτη και κ. Βρεττάκο, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όλα τα προσόντα να είναι μπροστά από κάποιους άλλους και τυγχάνει να είναι γιος, κόρη, συγγενής κάποιου αιρετού θα πρέπει να μπει στη μαύρη λίστα και να είναι στην ανεργία και να μην δουλεύει από τη στιγμή που μπορεί. Ποιος είναι αυτός που το αποφασίζει ότι πρέπει να είναι άνεργος; Μπορεί, είναι ο καλύτερος απ’ όλους.
Αυτό είχα να πω κι όσων αφορά τα υπόλοιπα που αναφερθήκατε θα πρέπει να σας πω ότι με το παρελθόν που έχει ο δήμος μας, και λείπαμε που το λέω αυτό, γιατί γνωριζόμαστε πια, με το παρελθόν που έχει, με τις μη πληρωμές που δεν γίνονταν και μέσα σε 3 χρόνια δεν μπορούμε ως διοίκηση να σβήσουμε μια ιστορία 13ων, 23ων και δεν ξέρω πόσο πίσω ακόμα πρέπει να πάω, κανείς δεν μας εμπιστεύεται, σε κάθε απόφαση που αναρτάμε μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. να έρθει να ζητήσει να κάνει τη δουλειά. Αναγκαστικά λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται λένε ότι μπορούν να το κάνουν. Εάν πρέπει να απολογηθούμε και γι’ αυτό… νομίζω ότι είναι άχρηστο και άδικο. Το ξέρετε πολύ καλά κ. Λογοθέτη. Οι αποφάσεις, όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, αναρτώνται την επόμενη μέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Οποιοσδήποτε θέλει σηκώνει το τηλέφωνο και λέει “εγώ ενδιαφέρομαι να κάνω αυτό”. Πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπαμε “όχι δεν θέλουμε”; Εάν υπάρχει έστω και ένας να το πει εδώ. Κανένας δεν βρέθηκε. Και η δουλειά, και οι δουλειές πρέπει να προχωράνε. Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ.
Σημ.: Το halkidona.gr ζήτησε από την κα Σωτηροπούλου την επιστολή που ανέγνωσε για να την συμπεριλάβουμε στο άρθρο. Αυτό που λάβαμε ήταν μια κόλα χαρτί δίχως αριθμό πρωτοκόλλου, δίχως στοιχεία παραλήπτη και με διαφορετική ημερομηνία από αυτή που ανέφερε στην αίθουσα του Συμβουλίου. Την επισυνάπτουμε μαζί με τα υπόλοιπα σχετικά έγγραφα.
Επίσης, ζητήσαμε για πολλοστή φορά τα έγγραφα της καλοκαιρινής συναυλίας “αλληλεγγύης” με τον Πλούταρχου που, σύμφωνα με όσα μας είχε πει η κα Σωτηροπούλου στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν δημοσιεύσει στο “Διαύγεια” αλλά αυτό που λάβαμε ως απάντηση ήταν ότι την ημέρα που μας το είπε είχε μπερδευτεί, δεν έχουν τέτοια έγγραφα στη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. και δεν γνωρίζει να μας κατευθύνει από που θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε.
_________________
Σχόλιο Αρχισυντάκτη
Συνοψίζοντας, αν κατάλαβα καλά, ο κος Λογοθέτης ρώτησε για τις κατ’ επανάληψη απευθείας αναθέσεις -χιλιάδων ευρώ- της προέδρου κυρίας Σωτηροπούλου προς την φίλη της κυρία Βελουκάκη (διαμερισματική σύμβουλο Νίκαιας) και έλαβε ως απάντηση -με ύφος- ότι το “φιλικά προσκείμενα πρόσωπα” δεν αποδεικνύεται, ανήκει στο χώρο της φαντασίας και πως θα πρέπει ο κύριος Λογοθέτης να ανακαλέσει!
Έκτακτα. Εμπεριστατωμένη και αποστομωτική απάντηση. Θα μπορούσα να πω και στην ουσία του θέματος. Κάθε τι περεταίρω θαρρώ πως θα υποβιβάσει το μεγαλείο της.
Από την άλλη, στην καταγγελία για την πρόσληψη στη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. της κόρης του Δημοτικού Συμβούλου, αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. και μέλους της επι- τροπής προσλήψεων κ. Σιδέρη, έλαβε ως απάντηση ότι η προκήρυξη ήταν αναρτημένη 4 ημέρες παραπάνω, ότι ο κύριος Σιδέρης, ενώ ήταν σε όλες τις άλλες προσλήψεις, στη συγκεκριμένη απουσίαζε (και κατά συνέπεια τίποτα το μεμπτό η ανήθικο), ότι δεν υπήρχαν αντάξιες αιτήσεις (σημειωτέων της “φωτογραφικής” προκήρυξης σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα) και ότι εν πάση περιπτώσει (αγανακτισμένα), όλοι γνωρίζονται πια, ο δήμος είχε πολλά προβλήματα, εδώ και 13… 23 και βάλε χρόνια, που δεν μπορούν να λυθούν σε 3 μόνο χρόνια και ότι εάν πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτό, νομίζει πως είναι άχρηστο και άδικο.
Κατά τη γνώμη μου, το πιο εντυπωσιακό στα παραπάνω δεν ήταν ούτε το κενό περιεχομένου όσων ειπώθηκαν ως απάντηση, ούτε η άνεση και το ύφος των λεγομένων αλλά το κοινό, οι λοιποί σύμβουλοι, όλοι όσοι εκπροσωπούν την πόλη και την άκουγαν απαθείς, όλοι όσοι δεν εντυπω- σιάστηκαν, όλοι όσοι το θεώρησαν ως δεδομένο μιας ίδιας τακτικής που συνεχίζεται, όλοι όσοι δεν αντέδρασαν, δεν νοιάστηκαν βρε αδερφέ ότι ενώ ζούμε στην πιο βάρβαρη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, κάποιοι εκ των συναδέλφων τους, επιμένουν να δρουν με τακτικές α- νήθικεςεπαίσχυντεςπροσβάλλοντας τα όποια πιστεύω μπορεί να έχουν οι κάτοικοι για τη διοίκηση της πόλης.
Δεν είναι δυνατόν οι προσλήψεις συγγενών του κ. Ιωακειμίδη στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο να συνεχίζονται με άλλες προσλήψεις -συγγενών των συμβούλων του αυτή τη φορά- ή απευθείας αναθέσεις σε φίλους. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε έτσιΟ δήμος μας πρέπει να καταλάβειοφείλει να αφουγκραστεί τον παλμό της πόλης.
 
Top