Καθώς φεύγει το 2013, έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στις τάξεις των ενστόλων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, για την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα αβάσταχτα βάρη που τους έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω «τρόικας».
Αρκετά τα emails και τα σχόλια διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο, με κοινό παρανομαστή την τεκμηριωμένη αδυναμία να πληρώσουν μαζεμένα τα τέλη κυκλοφορίας, το «χαράτσι» της ΔΕΗ, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012, 2013), τη δόση του φόρου εισοδήματος 2012, τη ρύθμιση του φόρου εισοδήματος 2011 (που έχουν οι περισσότεροι) και τη δόση του στεγαστικού δανείου που επίσης πάρα πολλοί έχουν. 
Και όλα αυτά με «κομμένο» το δώρο και «πετσοκομένους» μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος στρατιωτικών έφτιαξε το σπιτικό του -λόγω επαγγέλματος- στις μεγάλες πόλεις διατηρώντας παράλληλα και το πατρικό σπίτι στο χωριό, που σημαίνει διπλά «χαράτσια» και υψηλότερο ΦΑΠ. Με απόγνωση, λοιπόν, βιώνουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση τώρα τις γιορτές. Όσο για το κράτος, θα συνεχίζει να μετρά με γεωμετρική πρόοδο την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αν δεν αλλάξει ρότα. 

Το χειρότερο όμως για τους στρατιωτικούς μας, ιδίως τους απόμαχους, είναι ότι χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Υποστράτηγος ε.α. μου έλεγε τις προάλλες ότι είναι η πρώτη φορά που δεν θα πάει στη γενέτειρά του τα Χριστούγεννα διότι αφενός του έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι στο χωριό και αφετέρου δεν έχει χρήματα να πάρει δώρα στα παιδιά και στα εγγόνια του, ούτε λεφτά για βενζίνες… Κάτι διείδε ο Βύρων Πολύδωρας που μιλώντας για «δήμευση» περιουσιών κατέβηκε από το τρένο. Ο κ. Στουρνάρας δεν αντιλαμβάνεται; Δεν βλέπει;
 
Top