Του Γιάννη Ντάσκα

«Εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Κι αυτό μολονότι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερχρεωμένη αλλά και καλά εξοπλισμένη, ενώ δεν είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα υποβρύχια, αεροσκάφη και άρματα μάχης.»

Αυτή είναι η σημαντικότερη αναφορά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ασχολούνται εκτενώς με το σκάνδαλο της μίζας που σαρώνει την Ελλάδα.

«Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με τα ονόματα που μπουν σε κελιά φυλακών στην Ελλάδα για διάφορα σκάνδαλα.

Από αυτή την πλευρά θα έχει μεγάλη ομοιότητα με την Τουρκία, με την οποία άλλωστε είχε παράλληλη, αλλά ίδια πορεία στα εξοπλιστικά» είχε πει πρόσφατα σε Ελληνα πολιτικό - εκ των κορυφαίων - , ένα στέλεχος της αμερικανικής πολιτικής σκηνής που είναι σε θέση να γνωρίζει το παρασκήνιο και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις πολύ σημαντικές στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν και γερμανικές μεγάλες επιχειρήσεις απο το σκάνδαλο με τις μίζες στην Ελλάδα με τις ομολογίες του Κάντα αλλά και τις κατευθύνσεις που δίνει αναφέροντας πρόσωπα,εταιρείες και λογαριασμούς.

Τα λαγωνικά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας ήδη γνωρίζουν και ποσά και συμβάσεις και όλα όσα χρειάζονται για να αντιληφθούν την έκταση που θα πάρουν οι έρευνες.

Όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες, στη Γερμανία γίνονται παράλληλες έρευνες και ήδη είχε μπει στο στόχαστρο ομάδα Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών που έδιναν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς για αγορές από τη γερμανική πλευρά.

Είναι η επιβεβαίωση του Γάλλου επιχειρηματία Ζοσράν το 2003: «Εμείς λαδώνουμε χαμηλά και χάνουμε τις δουλειές, ενώ οι Γερμανοί λάδωσαν ψηλά».

Αυτή η φράση που ήταν σε συνέντευξή του, αφορούσε ακριβώς το διάστημα για το οποίο κάνει αποκαλύψεις ο Κάντας και σημαδεύει μέχρι την κορυφή της ελληνικής πολιτικής σκηνής και μάλιστα σε διακομματικό φαγοπότι.

Είναι προφανές ότι η αμερικανική πλευρά, η οποία είχε μπει στο στόχαστρο παλαιότερα με την υπόθεση «Λίτον» τρίβει τα χέρια της και με τις θηριώδεις μίζες που αποκαλύπτονται δεν έχει άδικο. Πολλοί θεωρούν πάνω απο βέβαιο ότι δεδομένου του ανταγωνισμού που υπήρχε και υπάρχει χρόνια στον τομέα των εξοπλισμών, η αμερικανική πλευρά να τροφοδοτεί με στοιχεία τις έρευνες.

Οι Ελληνες πολίτες έχουν κάθε συμφέρον να δίνει όποιος έχει στοιχεία και να ανοίξουν κελιά, γιατί απλά έχει δίκιο η γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» που γράφει ότι μέσα στην κρίση, Γερμανοί πολιτικοί πιέζουν Ελληνες πολιτικούς να κάνουν αγορές οπλικών συστημάτων.

Το μυστικό είναι απλό: Οι Ελληνες χρεώνονται και θα τους πουλήσουν νησιά και αεροδρόμια και οι γερμανικές επιχειρήσεις θα δίνουν δουλειά και χρήμα στη Γερμανία.

Όταν ένας Κάντας, που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του στη Λευκίμη της Κέρκυρας, είχε στο λογαριασμό του ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16 εκατομμύρια ευρώ απο μίζες μιας τετραετίας, σκεφτείτε τι θα έχει πραγματικά ένας Ελληνας υπουργός Αμυνας που έβαλε υπογραφές. Και απο όσο θυμόμαστε, ουδείς βλάκας πέρασε απο τη θέση του υπουργού Αμυνας με ΜΙΑ μόνο εξαίρεση…

Τυχαίες νομίζετε ότι είναι οι αλλεπάλληλες «κρίσεις» της ζάμπλουτης Βίκυς Τσοχατζοπούλου στις φυλακές και όχι γιατί φοβάται ότι με την οργη του κόσμου δεν θα βρει «κόλπο» να βγει απο τη φυλακή;

Τυχαία δεν έβγαλε κιχ για το διαζύγιο η Γερμανίδα σύζυγος του Ακη και ζει άνετα στη Γερμανία;

Τυχαία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την καθαρότητά του, κανένας υπουργός Άμυνας του παρελθόντος;

Τυχαία μεγαλοδημοσιογράφοι, όπως ο Πρετεντέρης ασχολούνται με το τι λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βγάζουν με τα μεγάλα μέσα και μυαλά που έχουν στοιχεία για τις μίζες;

Τόσο δύσκολο είναι να κάνει ένα τηλέφωνο ο Πρετεντέρης στη σύζυγό του, εκείνη στον αδελφό της και εκείνος στον Πάνο Ευσταθίου μέσω της συζύγου του, και να έχουμε σούπερ στοιχεία;

Η θύελλα που έσπειραν στους πολίτες με το ατέλειωτο φαγοπότι, χτυπάει τα σπίτια τους ήδη…. Όπως και τον Ερντογάν… Τον θυμάστε όταν χλεύασε δημόσια τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρες; Μερικοί ειχαν σκεφτεί οτι το καλάμι δεν θα άντεχε ούτε μια τετραετία…






http://www.paraskhnio.gr/tha-trivete-ta-matia-sas-me-toys-eponym/
 
Top