Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται από την αποκάλυψη του... ανύπαρκτου βιογραφικού του πρώην προέδρου του Παίδων, Χάρη Τομπούλογλου.
Όπως αποκαλύπτεται ο κατηγορούμενος για εκβιασμό και παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και άνηκε στο σωματείο εργαζομένων χωρίς πτυχίο(!).
Η πολιτική ηγεσία που τον επέλεξε για το νευραλγικό και ευαίσθητο πόστο του προέδρου του νοσηλευτικού ιδρύματος Παίδων εν γνώση της ανέθεσε τη διοίκηση ενός τόσο ευαίσθητου φορέα σε άνθρωπο χωρίς σχετική εμπειρία και χωρίς καμία μόρφωση.

Όπως αποκαλύπτεται ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν γνωστός μόνο για την έντονη συνδικαλιστική δράση του στην Εθνική Τράπεζα, όπου ήδη με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου, Αλέξανδρου Τουρκολιά, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποπομπής του.
Ο Χ. Τομπούλογλου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.
Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.
Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι' αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

πηγή:sofokleousin.gr
 
Top