Τα Φίτζι είναι νησιωτικό κράτος με συνολική έκταση 18.270 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 944.720. Περιλαμβάνει 322 νησιά, εκ των οποίων τα 106 κατοικούνται μόνιμα και 522 νησίδες.

 Στα δύο μεγαλύτερα νησιά, ζει το 87% του πληθυσμού. Κυριότερες νήσοι είναι η Βίτι Λέβου (Viti Levu), έκτασης 10 τ.χλμ και η Βάνα Λέβου (Vanua Levu) με έκταση μόλις 5,5 τ.χλμ. Πρωτεύουσα είναι η Σούβα που βρίσκεται στη νότια ακτή της Βίτι Λέβου. Τα Φίτζι είναι διάσημα για τα γαλαζοπράσινα νερά, τις απέραντες αμμώδεις παραλίες και την τροπική βλάστηση που πολλές φορές φτάνει μέχρι την ακτή.



Ο τουρισμός είναι από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων, ενώ πολυτελή καταλύματα δεσπόζουν σε διάφορα νησιά. Πρόσφατη εμφάνιση στο τουριστικό… τοπίο της χώρας, η δυνατότητα της απόκτησης ενός νησιού Φίτζι, ή καλύτερα η δυνατότητα να μείνει κάποιος σε πλήρη απομόνωση σε μία από τις πολλές νησίδες του συμπλέγματος, να απολαμβάνει πλήρη ιδιωτικότητα και ησυχία, χωρίς ενόχληση καμία. Σε πολυτελείς βίλες, με όλες τις ανέσεις και με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου ως ποιότητα υπηρεσιών, οι κάτοικοι των Φίτζι υπόσχονται να σε κάνουν να νιώσεις σαν… βασιλιάς. Αρκεί από πριν να είσαι λίγο… πρίγκιπας, για να πληρώσεις περίπου 2.500 ευρώ τη μέρα για την πολυτελή διαμονή στο «δικό σου»… παραμυθένιο νησί Φίτζι! Για όσο εσύ επιθυμείς…







πηγη
 
Top