Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Από το Press-gr.

Για τους πιο πολλούς ήταν έκπληξη η μη προφυλάκιση του Χ. Τομπούλογλου. Πώς κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, ο Τομπούλογλου υποστήριξε ότι τα χρήματα προορίζονταν για χορηγία για λεύκωμα με αφορμή τα 80 χρόνια του "Αγλαΐα Κυριακού". Επικαλέστηκε δύο μέλη της Επιτροπής Λευκωμάτων τα οποία γνώριζαν ότι θα εκδιδόταν απόδειξη όπου θα αναφερόταν ως χορηγός ο Τ. Γκιάτης. 
Ο Τομπούλογλου υποστήριξε επίσης ότι είχε στείλει επιστολή ζητώντας χορηγία, για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό για το Λεύκωμα, σε όλες τις Τράπεζες, ανάμεσά τους η Εθνική και η Alpha. Και ότι ο Τ. Γκιάτης ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τα χρήματα ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha.
Επικαλέστηκε επίσης τον συγγραφέα Γ. Εμίρη που είχε αναλάβει την επιμέλεια του Λευκώματος.
Ο Τομπούλογλου φέρεται επίσης να έχει αμφισβητήσει κατά πόσο η "παρακολούθηση" των επαφών και συζητήσεων του, απέδωσε κάτι επιλήψιμο καθώς και να έχει ισχυριστεί ότι δεν άνοιξε τον κίτρινο φάκελο με τα χρήματα που του έδωσε ο Γκιάτης, αλλά απλώς τον δίπλωσε για να τον βάλει στην τσέπη του.
Ο Τομπούλογλου επέμεινε ότι με τον Γκιάτη ήταν παλαιοί φίλοι και υποστήριξε ότι επρόκειτο για σκευωρία προκειμένου να απομακρυνθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Για ποιον λόγο; Κατά τον Τομπούλογλου, ο λόγος έχει σχέση με τη διαμάχη με το άλλο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" και την προσπάθεια ισχυρών συμφερόντων μέσω του γνωστού συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ"να μεταφερθούν στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο οι ογκολογικές δομές. Μάλιστα είπε ότι μόλις τρεις μέρες νωρίτερα το υπουργείο Υγείας είχε αλλάξει τα οργανογράμματα ώστε να γίνει η μεταφορά γιατρών και υπηρεσιών από το ένα νοσοκομείο, το "Αγλαΐα Κυριακού", στο άλλο. Ο ίδιος είπε ότι ήταν αντίθετος και γι αυτό, κατά τον ίδιο, στήθηκε αυτή η υπόθεση...
Με αυτή την επιχειρηματολογία, φαίνεται ότι ο Χ. Τομπούλογλου έπεισε την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους... 
 
Top