Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ, όσον αφορά το μεγάλο έργο του ΟΑΣΑ με τίτλο «Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου»...

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» για ενίσχυση από το ΕΤΠΑ, στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης για την Ελλάδα. Η συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ καθορίσθηκε στα 29,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την εισαγωγή νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου (έξυπνη κάρτα εξ αποστάσεως), συναλλαγές μέσω διαδικτύου, εγκατάσταση πυλών εισόδου/εξόδου σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Προαστιακό σιδηρόδρομο, αντικατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, καθώς και κεντρικά συστήματα διαχείρισης και λοιπό λειτουργικό εξοπλισμό.
Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης, ο ΟΑΣΑ εκπόνησε εσωτερικά τις απαιτούμενες από την Ε.Ε. μελέτες για την κοινωνικο-οικονομική και χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου, χωρίς την υποστήριξη εξωτερικών συνεργατών. Οι μελέτες αυτές ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν προηγουμένως από το πρόγραμμα JASPERS της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

newmoney.gr
 
Top