Η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ξεκίνησε μια πιλοτική υπηρεσία αποστολής άρθρων μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα χρηστών στην Αφρική.



Η Wikipedia συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής δικτύου κινητής τηλεφωνίας Airtel παρέχοντας δωρεάν άρθρα της μέσω γραπτών μηνυμάτων σε συνδρομητές στην Κένυα. Αυτό είναι το πρώτο πειραματικό βήμα του όλου εγχειρήματος. Σκοπός του εγχειρήματος των δύο εταιρειών είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ενημέρωση άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο...



Στην Αφρική, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι συγκριτικά ανεπτυγμένα καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν περισσότερους συνδρομητές από τις εταιρείες σταθερών δικτύων τηλεφωνίας και διαδικτύου. Η δοκιμή θα διαρκέσει τρεις μήνες.

«Στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας» τόνισε ο Νταν Φόιλ, υπεύθυνος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών της Wikipedia. «Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν πληροφορίες, άρθρα και σχετικές ειδήσεις στην Wikipedia» πρόσθεσε ο ίδιος.

Προκειμένου να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, οι χρήστες της Airtel στην Κένυα πρέπει να καλέσουν *515#. Στη συνέχεια, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα, το οποίο θα τους παραπέμπει να αναζητήσουν άρθρα που τους ενδιαφέρουν στην Wikipedia.
 
Top