Προσπάθειες από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει φρένο στις ακραίες θέσεις ορισμένων στελεχών του. Συντάσσεται με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Απότομη στροφή 180 μοιρών εν μέσω τρικυμίας εξελίξεων επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε πολύωρη έκτακτη σύσκεψη,...
που δεν ανακοινώθηκε, της “ομάδας του προέδρου”, εκτιμήθηκε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν ανατροπές και ραγδαίες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό...
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπονήθηκε έκτακτο σχέδιο διαχείρισης των εξελίξεων ενώ συγκροτήθηκε και ομάδα task force, με σκοπό την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε συντονισμένες πρωτοβουλίες των κομμάτων του “συνταγματικού τόξου” αλλά και την ενεργοποίηση διαύλων διαλόγου και ανταλλαγής πληροφοριών με όλους τους χώρους. Παράλληλα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα πολιτική εξωστρέφειας και το άνοιγμα νέου κύκλου τακτικής παρουσίας και επαφών όλων των δημοφιλών στελεχών ( Παπαδημούλης, Δούρου. Ν.Παππας και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ) με όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και εκείνα που ήταν στη “μαύρη λίστα” της Κουμουνδούρου.

Την Πέμπτη ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής, προειδοποίησε πως αν γίνει κάτι τέτοιο  ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα και κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του Μνημονίου.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη ανακοίνωση των εφέδρων που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και δημιουργία κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. «Τέτοιες ανακοινώσεις χρίζουν ιατρικής και ψυχιατρικής έρευνας και όχι αντιμετώπιση με πολιτικές ή δικαστικές συσκέψεις».

Ο κ.Παπαδημουλης δεν παρέλειψε όμως να στείλει το μήνυμα και στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας να μην τολμήσουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αρθρώσουν το σύνθημα «Σαμαράς ή τάνκς» γιατί θα είναι απλά φαιδρό.

Στο ίδιο τραπέζι λοιπόν με τα υπόλοιπα κόμματα, αποφάσισε να κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια αλλαγής της γραμμής που έδινε το δικαιώματα στα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα να τον εντάσσουν στη θεωρία των δύο άκρων λόγω ακραίων θέσεων που έχουν πάρει ορισμένα στελέχη, που ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Τα στελέχη αυτά μιλούσαν για την ύπαρξη ακροδεξιάς “συνιστώσας” μέσα στη ΝΔ , ενώ ταυτόχρονα απέρριπταν τη ένταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα υπόλοιπα κόμματα στον κοινό αγώνα κατά του φασισμού υπό την “ομπρέλα” της σύμπραξης των κομμάτων  του συνταγματικού τόξου.

Χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς, στενός συνεργάτης και σύμβουλος Επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Realfm, απέρριψε για μία ακόμη φορά την θεωρία των άκρων που καλλιεργείται, όπως είπε από μία ακροδεξιά ομάδα στο εσωτερικό της ΝΔ, κρίνοντας θετικά την ύπαρξη μίας ομάδας στελεχών της ΝΔ, η οποία δεν υιοθετεί αυτή τη θέση.

«Είναι θετικό που στελέχη της ΝΔ διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή, της ακροδεξιάς ομάδας που συμβουλεύει τον κύριο Σαμαρά», είπε ο κ. Παππάς και στο πλαίσιο αυτό αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ταχθεί μαζί με τα άλλα κόμματα στην ανέγερση ενός μετώπου κατά του φασισμού.

Τις απόψεις αυτές αναμένεται να αναπτύξει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, για το θέμα της ακροδεξιάς, η οποία πιθανώς να διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα.

Πηγή:  7imeres.gr
 
Top