Όποιος Έλληνας πιστεύει ακόμα πως λειτουργεί η δημοκρατία και το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα θα πρέπει να το ξαναδεί το θέμα. Κάτι μπορεί να του διαφεύγει.

Χθες ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέϊβιντ Κάμερον ζήτησε έγκριση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο προκειμένου να...
αναμιχθεί η χώρα του στο κτύπημα κατά της Συρίας. Η απάντηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου ήταν «ΟΧΙ» (με 272 υπέρ και 285 κατά). Μετά από αυτό ο Κάμερον δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Κοινοβουλίου και ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εμπλακεί στην επίθεση κατά της Συρίας. Έτσι ο Ομπάμα έμεινε μόνος του να ψάχνει για πρόθυμους να βομβαρδίσουν ανθρώπους. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι εθελόδουλοι...
Την ίδια ώρα που ο Κάμερον έφερνε το θέμα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, εδώ στην Ελλάδα, ο μεν πρωθυπουργός των Ελλήνων κ. Σαμαράς αδιαφορούσε πλήρως για τη βούληση των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού πάνω στο θέμα, ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των εξωτερικών κ. Βενιζέλος δήλωνε πως θα πρέπει να δοθεί μια αναλογική απάντηση στο «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει προηγουμένως το πόρισμα του ΟΗΕ. Δηλαδή τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω των αρχηγών τους, συμφωνούν να συμμετάσχουν στο κτύπημα κατά των Σύρων, οι οποίοι δεν δεν μας έκαναν τίποτα.

Όποιος λοιπόν Έλληνας πιστεύει ακόμα πως λειτουργεί η δημοκρατία και το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, θα πρέπει να το ξαναδεί το θέμα. Κάτι μπορεί να του διαφεύγει.
 
Top