Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σήμανε και το τέλος της αγωνίας πολλών υποψηφίων. Ανάμεσα στους χιλιάδες μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους υπήρχαν και κάποιοι που δεν είχαν την αγωνία των συμμαθητών τους καθώς με τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει ήταν σχεδόν σίγουροι για την επιτυχία τους...

Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις παρά τη δυσκολία των θεμάτων υπήρχαν μαθητές που άγγιξαν το άριστα. 
Ο πρώτος των πρώτων συγκέντρωσε 19750 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Αθηνών. Παράλληλα υπήρχαν και πολλοί άλλοι μαθητές που με τα μόρια που συγκέντρωσαν κατάφεραν να εισαχθούν πρώτοι στη σχολή της προτίμησής τους. Στη Νομική Αθηνών ο πρώτος συγκέντρωσε 19728 μόρια, στη Νομική Θες/κης 19714 και στην Ιατρική του Αριστοτελείου ο πρώτος σε βαθμολογία επιτυχών συγκέντρωσε 19.696 μόρια. 
Συνολικά σε 65 σχολές οι πρώτοι είχαν περισσότερα από 19.000 μόρια όσον αφορά την κατηγορία της γενικής σειράς. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι μαθητές με βαθμολογία που θα τους εξασφάλιζε εισαγωγή σε Ιατρική προτίμησαν να εισαχθούν ο ένας πρώτος στο ΤΕΙ Εργοθεραπείας με 18.226 μόρια και ο άλλος με 18.364 στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθήνας. 
Η τρίτη υψηλότερη βαθμολογία για τα ΤΕΙ ήταν τα 17.815 μόρια που είχε ο πρώτο εισαχθείς στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ 17704 μόρια συγκέντρωσε ο πρώτος στο ΤΕΙ Οδοντικής Τεχνολογίας και 17.525 στο τμήμα Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 
Πολλοί λοιπόν μαθητές ίσως και για λόγους οικονομικούς προτίμησαν ένα τμήμα των ΤΕΙ παρά ένα τμήμα των ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 
Στον αντίποδα υπήρχαν μαθητές που με λιγότερο από 10.000 μόρια κατάφεραν να εισαχθούν πρώτοι στις σχολές τους. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης στην Κοζάνη όπου ο πρώτος είχε 8.828 μόρια, το Μηχανολόγων Μηχανικών – Βιομηχανικού Σχεδιασμού πάλι στην Κοζάνη με βαθμολογία πρώτου 9.232 μόρια, Ηλεκτρονικών Μηχανικών στη Λαμία με 9.711 κ.α. Ακολουθούν πίνακες με τους βαθμούς των πρώτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
Top