Έγγραφο με αποστολέα το υπ. Οικονομικών και ειδικότερα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, παραλαμβάνουν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ανώνυμη εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί και έχει οριστεί ειδικός διαχειριστής ο οποίος και...
ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι«η σύμβαση εργασίας ή έργου σας, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013. Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών»...
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι «μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος – ή στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σημειώνουν ότι το έγγραφο δεν φέρει καμία υπογραφή ή σφραγίδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, τονίζει «η τελευταία εξέλιξη είναι εντελώς παράλογη» καθώς ενημερώνει μεν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί, αλλά εκείνοι δεν έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους.


Επιπλέον, ενώ έχουν απολυθεί ενημερώνονται ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

«Ακόμα και αν το έκαναν επίτηδες δεν θα μπορούσαν να το κάνουν χειρότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλφαγιάννης.

Πηγή: tvxs.gr
 
Top