Πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια (έχει γενέθλια στις 16 Δεκεμβρίου) ο κόμπο φόργουορντ του Φιλαθλητικού/Σαραγόσα επιλέχθηκε στην υψηλότερη θέση που έχει επιλεγεί ποτέ Έλληνας στη διαδικασία... εισόδου στο ΝΒΑ και κατέληξε να γίνει η ατραξιόν της βραδιάς.
Σοβαρός και μετρημένος ο νεαρός Έλληνας, ανέβηκε στο βήμα, φόρεσε το πράσινο καπελάκι των "ελαφιών" από το Μιλγουόκι και έσφιξε το χέρι του απερχόμενου κομισάριου της λίγκας Ντέιβιντ Στερν.
Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα...
"Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις πώς νιώθω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από β' κατηγορία της Ευρώπης στο ΝΒΑ. Είναι φανταστικό. Πραγματικά δεν ξέρω πώς βρέθηκα εδώ. Εγώ απλά έπαιζα, χωρίς να με ενδιαφέρει ποιοι με έβλεπαν.
Αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ πολύ ΝΒΑ. Σίγουρα είδα τους τελικούς. Μου αρέσουν ως παίκτες ο Ντουράντ και ο Τζέιμς, με συγκρίνουν και με τον πρώτο. Στο ΝΒΑ όμως δεν πρέπει να κοιτάς τους άλλους παίκτες αλλά τον εαυτό σου και πώς θα βελτιωθείς. Θα δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος. Δεν φοβάμαι και θα δώσω τα πάντα στο παρκέ για να αποδείξω ότι ήμουν η σωστή επιλογή", δήλωσε ο Αντετοκούμπο για τα όσα βίωσε μέσα σε λίγες στο "Barclays Center" του Μπρούκλιν όταν άκουσε το όνομά του.
Ο εκδηλωτικός Θανάσης Αντετοκούμπο...
Ο μεγαλύτερος αδερφός του Θανάσης, ο δεύτερος της οικογένειας, που τον συνόδευσε στη Νέα Υόρκη, ήταν πιο εκδηλωτικός στις αντιδράσεις. Με...
...μια ελληνική σημαία στα χέρια έδειξε να χαίρεται διπλά για το "καμάρι" της οικογένειας, το οποίο σε μια βραδιά έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη.
Θα γίνει ο All Star...
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τζον Χάμοντ, γενικός διευθυντής των Μπακς, η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία. "Διαθέτει το ταλέντο να φτάσει να γίνει All Star. Πραγματικά το πιστεύω, γιατί θέλει να γίνει μεγάλος. Μπορούμε επιθετικά να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουμε στο παρκέ άμεσα". Δήλωση - δείγμα της επιθυμία των "ελαφιών" να εκμεταλλευτούν εξ αρχής το πλούσιο ταλέντο του.
Το... όνομα εφιάλτης!
Στα δυνατά σημεία του οι Αμερικανοί εντοπίζουν τις δεξιότητές τους με την μπάλα στα χέρια, το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις, ότι ελέγχει άριστα το σώμα του και ότι έχει τη δυνατότητα να σκοράρει στη ρακέτα. Σαφέστατα βέβαια υπάρχουν και αδυναμίες, καθώς αναφέρουν ότι θα πρέπει να βελτιωθεί στο περιφερειακό παιχνίδι και στην άμυνα, ενώ φυσικά χρειάζεται να ωριμάσει μπασκετικά.
Για ορισμένους το όνομα του Αντετοκούμπο έγινε ήδη... εφιάλτης. Ακόμη και στο twitter. Ένας χρήστης έγραψε με επτά διαφορετικούς τρόπους το όνομα του Έλληνα παίκτη, ενώ ένας άλλος... εξέφρασε τη συμπόνια του για τους σπορκάστερς που θα χρειαστεί στη διάρκεια των αγώνων να προφέρουν το περίεργο επίθετό του. Και το... σκέτο Γιάννης φτάνει για να κάνει καριέρα πάντως.



news247.gr
 
Top