ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…(λίγα λόγια για να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι)…1996 :Με τυμπανοκρουσίες εμφανίστηκε από την τότε Δημοτική Αρχή (Χάσκας-ΠΑΣΟΚ) ως επιτυχία το μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ-Δήμου Κερατσινίου, που υποτίθεται ότι έκλεινε νικηφόρα τους αγώνες του λαού της περιοχής, που ζητούσε να φύγει το εργοστάσιο. Το περίφημο αυτό μνημόνιο προέβλεπε, όχι φυσικά την άμεση απομάκρυνση, αλλά… μετά από 6 χρόνια που κι αυτά άρχισαν να μετράνε από το 2.000! Το ελληνικό Δημόσιο τότε (η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δηλαδή δια των υπουργών της Κώστα Λαλιώτη –Βάσω Παπανδρέου) αναλάμβανε για λογαριασμό της ΔΕΗ να δώσει αν όχι τα πάντα αρκετά τέλος πάντων μέχρι το εργοστάσιο να κλείσει.
Τι από όλα αυτά υλοποιήθηκε?...ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!
Το εργοστάσιο έμεινε παρότι η συμφωνία προέβλεπε ότι θα είχε κλείσει απ΄το 2006! Κανένα οικόπεδο δεν απαλλοτριώθηκε και δεν αποδόθηκε στο Δήμο. Η Διοίκηση της ΔΕΗ διεκδικεί δικαστικά το ΠΡΕΣΟΦ και την παιδική χαρά της Χαραυγής!
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ…Η ΔΕΗ, που έχει μπει σε τροχιά παραπέρα ιδιωτικοποίησης, προετοιμάζει ένα δωράκι παραπάνω για τον ιδιώτη στον οποίο θα χαριστεί.
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ παραμένει φεύγοντας και μια καινούρια μονάδα προβλέπεται να φτιαχτεί!
Η κυβέρνηση μέσω της Διοίκησης της ΔΕΗ τάζει για άλλη μια φορά χάνδρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ! 
Θα μας ξαναχαρίσει το ΠΡΕΣΟΦ και την παιδική χαρά της Χαραυγής .Θα μας «δωρίσει» και 100.000 ευρώ το χρόνο.
Σε αντάλλαγμα, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να ζουν σε μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Θα συνεχίσουν να αναπνέουν το «φιλικό» μονοξείδιο του αζώτου που παράγει η καύση του φυσικού αερίου.
Θα συνεχίσουν να ζουν κάτω από τον φόβο ενός ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες (θυμηθείτε τι συνέβη τον Οκτώβρη του 2011).
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή και ίσως και κάποιες άλλες Δημοτικές Κινήσεις, έχει επιλέξει το δρόμο της συζήτησης με τη ΔΕΗ για την παραμονή του εργοστασίου.
Αρχίζει και πάλι να γίνεται κουβέντα για τα ανταλλάγματα και τα κέρδη που μπορεί να έχει ο Δήμος σε αυτές τις συνθήκες κρίσης.
Φαίνεται ότι κάποιοι αρχίζουν να ξεχνούν για άλλη μια φορά τη θέληση των ανθρώπων αυτής της πόλης αλλά και τις δικές τους δεσμεύσεις.
Εμείς τους λέμε:
Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων αυτής της πόλης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δε θα βοηθήσει με την ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον ιδιώτη που έρχεται να αποκτήσει περισσότερα κέρδη σε βάρος της ζωής και της προοπτικής αυτής της πόλης.
Η Δημοτική Κίνηση ‘’ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’’ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
Ο λαός της πόλης μας έχει αποφασίσει και έχει αγωνιστεί πιστά για την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφορτιστεί η πόλη από τις περιβαλλοντικές και όποιες άλλες επιβαρύνσεις, επιφέρει η παραμονή-επέκταση και λειτουργία του, και να αποδωθούν οι χώροι στο λαό συμβάλλοντας και στην αισθητική αναβάθμιση του τόπου μας.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"
 
Top