Είναι παγκοσμίως γνωστό από χιλιετηρίδες, ότι η σεξουαλική ένωση δύο θηλαστικών ατόμων, αρσενικού και θηλυκού, ίδιας φυλής ή ίδιας ράτσας, οδηγεί στη γέννηση ατόμου με ίδια βασικά χαρακτηριστικά. Αν αυτό δεν τηρηθεί, τότε η φύση οδηγείται σε άλλες εκδοχές. Όπως π.χ. στο μουλάρι, που γεννιέται από τη διασταύρωση αλόγου και γαϊδουριού, ενώ το ίδιο δεν γεννά. Εκεί σταματάει αυτή η μετεξέλιξη. 
Σε ότι αφορά στον άνθρωπο και τουλάχιστο σε μας τους Ελληνες, απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ στενών συγγενών διότι, όπως έχει αποδειχθεί, «ξυπνούν» αρχέγονα γονίδια που οδηγούν σε 
ανθρώπους τέρατα. 
Σε περίπτωση αιμομιξίας, που συνενώνονται κάποια αρχέγονα γονίδια, γεννιόνται παιδιά με λέπια. Ένα τέτοιο παιδί – ψάρι, σαν τη Γοργόνα την αδελφή του Μεγαλέξαντρου, γεννήθηκε στη Λαμία το 1984, από την αιμομιξία πατέρα και κόρης, αλλά ευτυχώς δεν έζησε. 
Όσον αφορά τη Γοργόνα, στην περίπτωση των Φιλίππων της Μακεδονίας, είχαν γίνει γάμοι στενότατων συγγενών. Για παράδειγμα η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγαλέξανδρου και της Γοργόνας, πάντρεψε την κόρη της Κλεοπάτρα, με τον αδελφό της Αλέξανδρο της Ηπείρου (θείο της). 
Ανάλογοι γάμοι μεταξύ στενότατων συγγενών είχαν γίνει και μεταξύ των Πτολεμαίων. 
Όμως δεν παρουσιάζεται πάντοτε το φαινόμενο της ιχθύωσης και της μέλαινας σαυρίωσης, που είναι δείγμα επιστροφής του ανθρώπου στην εποχή που ήταν ακόμη ψάρι, σαύρα ή ερπετό. Ωστόσο η ένωση στενών συγγενών κρύβει πάντοτε ένα σοβαρότατο κίνδυνο. 
 
    Άνθρωποι με λέπια, γεννήθηκαν  πριν χρόνια στην πόλη Τζάλνα της 
Ινδίας. Οι γονείς τους ήταν   πρώτα ξαδέλφια. (Δημοσίευση 1989). 

****  Στις 29/6/04  το BBC  μετέδωσε είδηση  που δημοσιεύθηκε  σε  ιρανική εφημερίδα  ότι  μια  Ιρανή απόκτησε  ένα τερατόμορφο  βρέφος  που έμοιαζε με βάτραχο. Κατά την εφημερίδα εκτιμήθηκε ότι ένας γυρίνος  αναπτύχθηκε στο σώμα της Ιρανής. Η ίδια  η  λεχώνα  πίστευε  ότι γέννησε βάτραχο. Ωστόσο  το νεογνό είχε ανθρώπινα  χαρακτηριστικά, γλώσσα  βατράχου  και δάχτυλα  ανθρώπινα. 
  • Στα 1403 έπιασαν στα παράλια της Ολλανδίας μια γυναίκα, η οποία ζούσε διαρκώς στη θάλασσα και ήταν πραγματική γοργόνα. Ωστόσο η γυναίκα αυτή φόρεσε χωρίς δυσκολία γυναικεία φορέματα, και συνήθισε να τρέφεται με ψωμί και γάλα. Μόνο που παρέμεινε άφωνη ως το τέλος της ζωή της.
  • Στα 1599 ο στρατάρχης της Γαλλίας ντε Λαβαρντέν, συνέλαβε στην περιφέρεια Μαιν, και παρουσίασε στο Βασιλιά Ερρίκο το Μεγάλο, ένα άντρα ο οποίος είχε ένα κέρατο στο μέτωπό του και σώμα σατύρου.
  • Εξερευνητής βεβαίωνε ότι σε κάποιο ποταμό της Αμερικής ήταν ένα υδρόβιο τέρας που είχε ουρά ψαριού αλλά κεφάλι χέρια και πρόσωπο μαύρου ιθαγενούς.
  • Στα 1725 συνελήφθη στη Μαρτινίκα ένα θαλάσσιο ανθρωπόμορφο τέρας με χρώμα μελαχρινό και ηλιοκαμένο. Είχε στόμα μικρό, μύτη πολύ γυριστή, δόντια κάτασπρα, μαλλιά μαύρα και πηγούνι σκεπασμένο με τρίχες. Εκτός αυτών είχε μεμβράνες, όπως οι χήνες ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών του και των ποδιών του.
**** Άνθρωπος με μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών του, Ελληνας, ζει σήμερα στη Θράκη. Το αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια « Αϋπνίες» το βράδυ της Πέμπτης 13-2. Κι όπως είπε μεμβράνες στα δάχτυλα των ποδιών τους έχουν και τα παιδιά του. 
· Ο δούκας Ερρίκος ντε Κόντ της κομητείας του Ρετζ, διηγείται ότι μια μέρα, μερικοί ναύτες συνάντησαν στις ακτές της κομητείας του ένα τέρας παρόμοιο με αυτό της Μαρτινίκας. Οι ναύτες του πέρασαν γύρω από το σώμα του ένα σχοινί και προσπάθησαν να το βγάλουν έξω από νερό. Αλλά το τέρας αγρίεψε και προσπάθησε να αναποδογυρίσει τη βάρκα τους. Τελικά έκοψε το σχοινί, βγήκε μόνο του από το νερό, και πήγε και κρύφτηκε πίσω από κάτι βράχια της παραλίας χτυπώντας τα χέρια του και βγάζοντας άναρθρες κραυγές. 
· Στη Ρώμη επί Δομιτιανού, μια γυναίκα από το Τρέντο, γέννησε τρία φίδια τυλιγμένα μέσα σε μια λεπτή μεμβράνη. 
· Κάποιος χωρικός παρουσίασε στο Νέρωνα ένα βρέφος που είχε τέσσερα κεφάλια, ενώ κατά τα λοιπά έμοιαζε με τετράποδο. 
· Ο Λυκοσθένης διηγείται ότι στα 854, μια Γερμανίδα γέννησε ένα παιδί με δύο σώματα κολλημένα. Το ένα από τα σώματα αυτά είχε πρόσωπο ανθρώπου και το άλλο κεφάλι γάτας. 

 Παιδί με δύο κεφάλια που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Δεν έζησε. 

*** Το 1986 Πομάκα στην Ξάνθη γέννησε ένα παιδί τέρας, με δυο κεφάλια. Το ένα κεφάλι κανονικό και το άλλο βρισκόταν στο γλουτό. Είχε δύο θηλυκά γεννητικά όργανα και δύο αρσενικά. Η τερατογένεση στις Πομάκες είναι συχνή. 

· Ο Λυκοσθένης αναφέρει επίσης ότι στην εποχή του ζούσε ένα άντρας που από τον αφαλό του έβγαινε μια μεγάλη γλώσσα, όταν πεινούσε κι ήθελε να φάει. 
· Ο Άγιος Αυγουστίνος γράφει ότι στον καιρό του ζούσε ένας άνθρωπος με κανονικά τα κάτω άκρα , ενώ πάνω είχε δυο κορμιά και με τέσσερα χέρια και δυο κεφάλια. 
**** Αλλά γιατί να πάμε τόσο πίσω. Η περίπτωση της Μάχα και της Ντάχα 

  
Μάχα και Ντάχα Άλλη περίπτωση στη Βραζιλία 
(άνω) που γεννήθηκαν το 1950 στη Ρωσία, είναι απτό παράδειγμα. Όπως και στη Βραζιλία. 

ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΕΣΗ παρατηρείται και στα ζώα, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Έχουν γεννηθεί αρνάκια με δύο κεφάλια, κοτόπουλα με 4 πόδια και πολλά άλλα. Μα και στα φυτά υπάρχουν τερατογεννέσεις. 
Μετάλλαξη λόγω ακτινοβολιών ή παρέμβαση των γεννητόρων; 

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ 

Ύπαρξη τεράτων αναφέρεται και από την προϊστορία και την μυθολογία. 
· Ο θεός Πάνας, γιος του Ερμή και της κόρης του Δρύοπα- ανθρώπου των δρυμών-, ήταν πολύ μαλλιαρός σαν κατσίκα, είχε πόδια τράγου και δύο κέρατα στο μέτωπο. 

 

**** Κέρατα έβγαλε στο μέτωπό της και μια γυναίκα στη Σαγκάη σε ηλικία 88 ετών (1987). 
· Κάπως ανάλογοι ήταν και οι Σάτυροι, με κέρατα, σκέλη τράγων και ουρά αλόγου. 
· Ο Κέκροπας -1500 π. Χ. -ήταν μισός άνθρωπος μισός φίδι- από τη μέση και κάτω. 

 Ηρακλής και κένταυρος Νέσσος.( "Μηλιακό" ανάγλυφο από τάφο της Τροιζήνας, 460-350 π.Χ.) 
· Οι κένταυροι ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής ένωσης ανθρώπου – άνδρα- με θηλυκές αγελάδες ή θηλυκά άλογα. Η κτηνοβασία υπήρχε ανέκαθεν. Και σε κάποιες περιπτώσεις….έφερνε φρικτά αποτελέσματα. 
· Ο Μινώταυρος (1260-1240 π.Χ.) ήταν αποτέλεσμα της συνουσίας της Πασιφάης, συζύγου του Μίνωα, με τον αρσενικό ταύρο του. 
· Ο κύκλωπας Πολύφημος, γιος του Ποσειδώνα και της Θοώσης, με το ένα τεράστιο μάτι. 
*** Κατά τη Θεογονία του Ησιόδου, οι κύκλωπες ήταν τρεις: Ο Βρόντης, ο Στερόπης και ο Άργης. Τρεις είναι και οι πλανήτες που έχουν δακτυλίους και αν τους δεις από πάνω, μοιάζουν με μάτι: Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας. 
Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ  
Πάντως η κτηνοβασία υπήρχε πάντοτε στη ζωή του ανθρώπου. Ιδιαίτερα τα παλιότερα χρόνια. Αν και σήμερα πολλές κυρίες τη «βρίσκουν» με τους σκύλους τους, και πολλοί χωριάτες με τα θηλυκά ζώα τους. 
Αλλά παλιά ήταν τόσο διαδεδομένη που για να μπει φραγμός, ο νομομαθής του Μεσαίωνα Κωνσταντίνος Αρμενόπουλος (1320-1380), στον «αστικό κώδικα» που συνέταξε, περιλάμβανε και διάταξη κατά οποία όποιος «συνελαμβάνετο να κτηνοβατεί, εκαυλοκοπείτο». 
SociaLMagazinEπηγή αρθρου

Από το 
http://www.kalyterotera.gr
 
Top