Ο βρετανικός Independent με σημερινό του άρθρο κάνει λόγο για βοήθεια που μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο στυλ της Ισπανίας, δίνοντας βάση πρωτίστως στη διάσωση των ελληνικών τραπεζών.

Αυτό υπάρχει περίπτωση να συμβεί, τονίζει η εφημερίδα, παρά τα όσα πακέτα δισεκατομμυρίων έχει...οικ
λάβει μέχρι σήμερα η Ελλάδα.

Κυβερνητική πηγή λέγεται ότι ανέφερε πως στόχος των κυβερνώντων  είναι να «πετάξει από πάνω της» ορισμένα από τα οικονομικά της βάρη ώστε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας. Ανάμεσα στους τρόπους που εξετάζονται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι και η περαιτέρω διαγραφή του συνολικού χρέους ή –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο- «μία δυναμική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Και πάλι επικαλούμενη ελληνική κυβερνητική πηγή, η εφημερίδα περιγράφει τη διάθεση της ηγεσίας της χώρας να ανακοινώσει νέες περικοπές, μόνον εάν υπάρξουν τα ανάλογα «ανταλλάγματα» από την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει νέα αυστηρά μέτρα περικοπών, με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της χώρας… Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφορετικά σενάρια» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας στον Independent και σύμφωνα με τα όσα είπε, «διαφορετικά σενάρια» ίσως αφορούν και διάσωση εξειδικευμένα του τραπεζικού τομέα, στο πλαίσιο που κινείται η Ισπανία.

Τα νέα στοιχεία, αναφέρεται ότι προέκυψαν έπειτα από τη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, στα βασικά σημεία του νέου πακέτου, κατά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη.

Βενιζέλος και Κουβέλης δήλωσαν ότι θα περίμεναν να δοθεί στη  χώρα περισσότερος χρόνος για να εφαρμοσθούν οι επίπονες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


Από:  protothema.gr

 
Top