Αντιγράφουμε το "όραμα" και την ΄ διακήρυξη" της δημοτικής κίνησης"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ,από την σελίδα του συνδυασμού.



ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε ανεξάρτητοι
Έχουμε την απόλυτη ευθύνη των πράξεών μας και δραστηριοποιούμαστε διαχωρίζοντας το κομματικό συμφέρον από το συμφέρον της πόλης. 
Είμαστε υπερκομματικοί 
Είμαστε πάνω και έξω από τα κόμματα. 
Είμαστε προοδευτικοί και δημοκράτες
Στόχος μας είναι το άνοιγμα του δήμου στον κάθε πολίτη που θέλει να παρέμβει στις αποφάσεις που αφορούν την ίδια του τη ζωή .
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στη διατήρηση του Δημοτικού κατεστημένου. 
Σε ένα κόσμο και μια Ελλάδα όπου κυριαρχεί η παγκοσμιοποίηση, η διαμόρφωση μιας δημοτικής πολιτικής με ανθρωπιά, είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας. 
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ γεννήθηκε για να εκφράσει το αίτημα για μια ανθρώπινη, ισχυρή, σύγχρονη και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, για μια αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό. 
Διεξάγουμε τον αγώνα των δημοτικών εκλογών με ειλικρίνεια, διαφάνεια και συνέπεια, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς πυροτεχνήματα που δίνουν λύσεις σε όλους και για όλα γιατί σεβόμαστε τον πολίτη. 
Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στη γνώση, στην αλήθεια, στην δουλειά, στην αποτελεσματικότητα. 
Βάζουμε στόχους με ΟΡΑΜΑ και ΡΕΑΛΙΣΜΟ.
Διαμορφώνουμε έναν Δημοτικό φορέα που θα δίνει νέες δυνατότητες πολιτικής συμμετοχής και έκφρασης στους πολίτες του Δήμου μας που νοιώθουν απομονωμένοι ή αποκλεισμένοι.
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ φιλοδοξεί να εκφράσει τις προσδοκίες μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που την έχει ανάγκη η πόλη μας.
- Πραγματοποιούμε ουσιαστικό διάλογο αξιοποιώντας όλες τις προτάσεις για να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμα για την πόλη μας.
- Δημιουργούμε μαζί τη νέα δημοτική παράταξη με σχέδιο.
Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε με τον πιο επίκαιρο και δυναμικό τρόπο την δημοκρατική παράδοση του Κερατσινιού, τις κοινωνικές ευαισθησίες και την συμμετοχή των δημοτών στον προγραμματισμό ανάπτυξης του τόπου μας.
Βασική αρχή και στόχος μας είναι:
Μια ανθρώπινη τοπική κοινωνία Αλληλεγγύης, ένας Δήμος ανοιχτός και αποκεντρωμένος. 
Διατυπώνουμε ένα σχέδιο για την αναπτυξιακή πορεία του Κερατσινίου που επεκτείνεται σε νέα κοινωνικά δικαιώματα, έχει αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος στην ποιότητα ζωής, στο γυναικείο και καταναλωτικό κίνημα, αλλά πάνω από όλα ενδιαφέρεται για το μείζον πρόβλημα της απασχόλησης και της εργασίας. 
Στόχος μας δεν είναι μόνο η κοινωνική ανάπτυξη με την έννοια της βελτίωσης των συνθηκών της ποιότητας ζωής, αλλά η στήριξη όλων των οικογενειών, ιδίως των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων της πόλης
Απέναντι στην γενικότερη κρίση της πολιτικής , εμείς αντιτάσσουμε την σύγχρονη συμμετοχική αντίληψη για την πολιτική που θα σέβεται την προσωπικότητα, το ενδιαφέρον, τις ευαισθησίες των πολιτών και ιδίως των 
νέων. Θα σέβεται τα κινήματα, τις πρωτοβουλίες πολιτών, θα δίνει δυνατότητες στον συμπολίτη μας να συνδιαμορφώνει καθημερινά τις πολιτικές που τον αφορούν.


ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΤΕ

Το Κερατσίνι που ονειρευόμαστε είναι
-Το Κερατσίνι της ενεργούς συμμετοχής και άμεσης έκφρασης των Πολιτών σε όλα τα επίπεδα
-Το Κερατσίνι της διαφάνειας και του Δήμου δικαίου
-Το Κερατσίνι των κοινωνικών ευαισθησιών και συνευθύνης που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου Δήμου που θα σέβεται τους δημότες του
-Το Κερατσίνι της ανάπτυξης που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους
-Το Κερατσίνι της οικολογικής ευαισθησίας 
-Το Κερατσίνι της παιδείας, σε μια κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης που έχει στο κέντρο της ως βασική πηγή πλούτου τον άνθρωπο
-Το Κερατσίνι του πολιτισμού, που γνωρίζει ότι μια γνήσια ταυτότητα είναι προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξή του
-Το Κερατσίνι της ανάπτυξης, με ουσιαστική παρέμβαση στα μεγάλα εργατικά ζητήματα και όχι σε ρόλο απλού θεατή που εκδίδει ψηφίσματα συμπαράστασης στους δίκαιους αγώνες των εργατών για δουλειά και πρόοδο 
Αξίζουμε και μπορούμε να ζούμε σε μία πόλη ζωντανή, όμορφη, καθαρή, ευχάριστη, με ενδιαφέροντα γεγονότα, σε μία πόλη λειτουργική, σε μια πόλη αλληλεγγύης, πολιτισμού, κοντά στον πολίτη με τον πολίτη συμμέτοχο. 
H ανανέωση της πολιτικής ζωής που συμπεριλαμβάνει θέσεις αλλά και πρόσωπα, προβάλλει στην πόλη μας πια ως «ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ».


ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Ο στόχος μας είναι ένα πρόγραμμα με σχέδιο και κυρίως με πράξεις, δράσεις, έργα και παρεμβάσεις.
Το πρόγραμμά μας είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε προέρχεται που βελτιώνει την πόλη μας και συμβάλλει στην πρόοδό της .
Οι προτεραιότητές μας είναι:
-Καθαριότητα στην πόλη
-Κατασκευή κλειστού χώρου στάθμευσης στην πλατεία Κύπρου.
-Επέκταση του πολεοδομικού σχέδιου με σαφείς στόχους και προτεραιότητες για τη δόμηση και τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
-Βελτίωση των δρόμων και διαμόρφωση δικτύου πεζοδρόμων. 
-Παρεμβάσεις για επέκταση του πράσινου και αναδάσωση των γειτονικών ορεινών όγκων
-Πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γονείς.
-Λειτουργία παιδότοπων, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, ανάπτυξη του αθλητισμού για όλους.
-Δημιουργική πολιτιστική παρέμβαση με σεβασμό στις παραδόσεις και ανοιχτή στα νέα ρεύματα και ανησυχίες.
- Αποφασιστική ενίσχυση του δικτύου πρόνοιας
-Πρόσβαση και αξιοποίηση της παραλίας.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βαρύτητα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και καταπολέμηση της ανεργίας. Αντί οι πολίτες να συνωστίζονται στο γραφείο του Δημάρχου και να αναζητούν το Ιερό Δικαίωμα της απασχόλησης, 



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 


δίνοντας κίνητρα στους επαγγελματίες της περιοχής. 
Βοήθεια με στους τοπικούς φορείς, την αγορά, τους ελεύθερους επαγγελματίες, με υποδομές ( βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού), με προβολή των επιχειρήσεων , των επαγγελματιών και την ενίσχυση της παραγωγικότητας.
Εξασφάλιση και αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση( γραφεία και διαδημοτική σύνδεση με γραφεία στις Βρυξέλλες για ανάπτυξη ) .
Δημιουργία πολιτιστικών, αθλητικών, εμπορικών θεσμών με πανελλήνια εμβέλεια. 
Διέλευση του ΜΕΤΡΟ από το Κερατσίνι.
Ενοποίηση των εμπορικών δρόμων. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στη ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
Εισαγωγή της πληροφορικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ανάπτυξη τράπεζας πληροφοριών για προγράμματα ανάπτυξης.
Δημοτικος ΟΑΕΔ με εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων. 
Παροχή πρόσφορων κινήτρων στους επαγγελματίες της περιοχής μας με απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στο βαθμό που προσλαμβάνουν ανέργους συμπολίτες μας.


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.
Η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ κάτω από την Πλατεία Κύπρου αποτελεί μια παρέμβαση.
Λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και μία ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη και σταδιακή εφαρμογή της. 
Εκπαιδευτικά προγράμματα για ορθολογική χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Περαιτέρω ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας.
Μία πρόταση θα ήταν η κατασκευή εναέριου κόμβου Λεωφόρου Σχιστού-Λαμπράκη-Σαλαμίνος.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ του Δήμου, με αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής, διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων, με έργα υποδομής κ.λπ.
Προσθέτουμε στο αστικό περιβάλλον περισσότερο πράσινο, δηλαδή υγεία και ποιότητα ζωής.
-Αξιοποίηση δημοτικών πόρων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το περιβάλλον.
-Στρατηγικές συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ με στόχο την απαραίτητη τεχνογνωσία, τις πρακτικές εφαρμογές και την παρακολούθηση εφαρμογής των περιβαλλοντικών δράσεων.
-Σχεδιασμός και υλοποίηση ευρύτατου προγράμματος αναδάσωσης γειτονικών όγκων με διαδημοτικές δράσεις.
-Ενίσχυση του πρασίνου σε πάρκα, πλατείες και γειτονιές
-Προώθηση του θεσμού των περιβαλλοντικών χορηγιών στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς που αναπτύσσουν οι μεγάλες Εταιρίες.
-Επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής και αποπεράτωσης του σχεδίου στο χώρο του εργοστασίου Καχραμάνογλου
-Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Νάφθας
-Παρέμβαση στο σχέδιο ένταξης του εργοστασίου τσιμέντων ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για να δοθούν χώροι για χρήση στους δημότες και πρόσβαση σε παραθαλάσσιους χώρους αναψυχής και άθλησης 
Η πόλη μπορεί να γίνει όμορφη, με κατασκευή πεζοδρόμων, με αναπλάσεις πλατειών και αναπλάσεις πεζοδρομίων.
Δημιουργία περιβαλλοντολογικής συνείδησης ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Παρέμβαση για την λειτουργία της ΔΕΗ με τα οφέλη που προκύπτουν μέχρι την απομάκρυνσή του εργοστασίου.
Παρέμβαση στο μείζον ζήτημα που αφορά την Ψυτάλεια με ταχεία αποκομιδή της λυματολάσπης και αποπεράτωση του βιολογικού καθαρισμού.
Βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων με στόχο την ταχύτερη ασφαλή και μη ρυπογόνα προώθηση τους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης.


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι ζουν στο Κερατσίνι έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Είναι επιτακτική η ανάγκη επέκτασης του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και εθελοντισμού που θα αγκαλιάζει όχι μόνον τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και τους μετανάστες και όλο το λαό του Κερατσινίου. 
Ο εθελοντισμός είναι ομολογουμένως υπαρκτός στο Κερατσίνι αλλά χρειάζεται συντονισμό και ενίσχυση με κίνητρα όπως κάρτα εθελοντή και έμμεσες δημοτικές οικονομικές επιχορηγήσεις στους συμμετέχοντες σε τέτοια δίκτυα. 
Εκπόνηση προγράμματος από κοινού με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης (κοινωνική πρόνοια, τους συλλόγους παραπληγικών, νεφροπαθών, γονέων εξαρτημένων κ.λπ.), που θα αντιμετωπίζει φαινόμενα οικονομικής εξαθλίωσης, στεγαστικής συνδρομής, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ψυχολογικής στήριξης κ.α.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής αποτελεί τα τελευταία χρόνια το καμάρι του Δήμου μας και αιχμή του δόρατος στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η ανάπτυξή του και το μέγεθος της ωφέλειας των πολιτών από το Κέντρο αποτελούν μεγέθη προφανή, η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του είναι για μας πρωταρχική επιλογή.
Λειτουργικά δημοτικά ιατρεία, ανάπτυξη συμβουλευτικού σταθμού, ιδεώδες Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής, σωτήριο Κέντρο άμεσης επέμβασης για παιδιά σε κίνδυνο σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθιέρωση τηλεφωνικής εφημερίας, δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τους αθλητές του Κερατσινίου, η ίδρυση τράπεζας αίματος, η πρόθεση επέκτασης δωρεάν προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα σχολεία και η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Επέκταση της δωρεάν παροχής ιατρικών εξετάσεων σε απόρους με αύξηση του αριθμού των ιατρών και με εμπλουτισμό και με άλλες ειδικότητες.
Πραγματοποίηση σε ετήσια βάση εκδήλωσης φιλανθρωπικού περιεχομένου, με στόχο την ενίσχυση ενός δημοτικού ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συνεργαζόμαστε με φορείς όπως: 
Ανώνυμοι Ναρκομανείς, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών, 
ΚΑΑΜΕΑ και όλους τους αρμόδιους φορείς, συλλόγους ΑΜΕΑ, για διάφορα θέματα που τους απασχολούν, 
Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την επίλυση του προβλήματος της φτηνής λαϊκής στέγης, 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέριμνα θα επιδείξουμε για τα ΚΑΠΗ, δίνοντας βαρύτητα στην ιατρική φροντίδα των ηλικιωμένων και στην ψυχαγωγία τους (γιορτές – εκδρομές)
Πρόταση για λειτουργία δημοτικού γηροκομείου
Επιτάχυνση και κατασκευή του πρότυπου κέντρου υγείας αστικού τύπου.
Δημιουργία δημοτικού φαρμακείου για απόρους.
Απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη.
Απογευματινή λειτουργία ΚΑΠΗ.
Μέριμνα για την εργαζόμενη μητέρα και τις γυναίκες

 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενισχύουμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Κερατσινίου και διευρύνουμε το ΔΣ της ΔΕΠΑΚ με τη συμμετοχή εκπροσώπου από κάθε σύλλογο .
Καθιέρωση θεσμών όπως:
-πολυκέντρο νεολαίας στο χώρο του εργοστασίου Καχραμάνογλου 
-φεστιβάλ συμφωνικής μουσικής , χορωδιών , τοπικών συγκροτημάτων
-ετήσια συνάντηση ελλήνων συγγραφέων παιδικού βιβλίου 
-λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ποίησης και πεζογραφίας 
-ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης με προβολή ταινιών ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, ντοκυμαντέρ κα.
-φεστιβάλ σχολικού θεάτρου 
-επιτάχυνση στην κατασκευή του ανοιχτού θέατρου στο λιμανάκι
-καθημερινή αξιοποίηση των πολιτιστικών κέντρων με φιλοξενία εκδηλώσεων γενικού ενδιαφέροντος
-λειτουργία δημοτικού server για φτηνή σύνδεση των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων με το διαδίκτυο
Ενισχύουμε τα σωματεία της πόλης με κεντρικό πρόγραμμα από τη ΔΕΑΔΗΚ και θεσμοθετούμε εξαμηνιαίες συνελεύσεις προγραμματισμού και απολογισμού με τη συμμετοχή όλων των σωμάτων .
Καθιερώνουμε μέσω των δημοτικών ιατρείων τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλων των αθλητών μικρών και μεγάλων .
-κατασκευή ενός ακόμα κλειστού γυμναστήριου 
-αξιοποίηση των γυμναστηρίων των σχολικών μονάδων
-θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα με αγορά και δημιουργία κατασκηνωτικού κέντρου
-αγώνες Motocross, με κατασκευή πίστας Motocross 
-τοπικοί αγώνες αθλημάτων
-περαιτέρω ανάπτυξη εκδηλώσεων νεολαίας σε συνεργασία Δήμου, συλλόγων, σχολείων ,ενοριών με στόχο την ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού προσώπου των νέων της πόλης.
Στοχεύοντας στην προβολή της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας:
- Η ανάπλαση των προσφυγικών όχι μόνο στα Ταμπούρια αλλά και στην Ευγένεια θα δώσει μια νέα ζωντάνια στον Πολιτισμό και στην Ψυχαγωγία της Κερατσινιώτικης οικογένειας. 
-Δημιουργούμε μια Σμυρνέικη συνοικία στην περιοχή των Ταμπουρίων με λαογραφικό μουσείο , αναψυκτήρια εποχής , παραδοσιακές εκδηλώσεις και κάθε τι που αποπνέει προσφυγικές μνήμες .
Μπορούμε Εναλλακτικά να Στοχεύσουμε ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ κονδύλια η με ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΗΣ- ΚΩΝ/ΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ η οποία θα δώσει ΧΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ σε μία υποβαθμισμένη συνοικία. 
-Αναδεικνύουμε διάφορα ιστορικά μνημεία του Δήμου μας, όπως Αγ. Νικόλαος, λόφος Ξέρξη, λουτρά Παλατζιάν κα.
-Ιδρύουμε ιστορικό αρχείο Δήμου Κερατσινίου, με σκοπό τη συγκέντρωση του υπαρχοντος αρχειακού υλικού του (έγγραφα, χάρτες, αρχειακό υλικό, σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες κ.λπ.) 
-Ιδρύουμε επίσης γραφείο ερευνών της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας
-Ανέγερση μικρών ναών με μικρή πολιτιστική αίθουσα όπου στεγάζονται γραφεία εθνικοτοπικών συλλόγων και προχωρούμε σε εκδόσεις ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κερατσίνι (Μικρασιάτες, Ακρωτηριανοί Σαντορίνης, Καρπάθιοι, Δαφνουσιώτες, Κρήτες κα)
-Δημιουργούμε δημοτική πινακοθήκη.


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μείζων στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε μια σειρά από ζωτικά κοινωνικά προβλήματα, αναδεικνύοντας, ήδη από μικρή ηλικία, το ρόλο του ενεργού-συμμέτοχου πολίτη.
-Η λαϊκή επιμόρφωση των δημοτών όλων των ηλικιών μέσω προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης («Λαϊκό Πανεπιστήμιο»), η ευαισθησία για την αγωγή υγείας στα σχολεία 
-Η δημιουργία και βελτίωση της νέας στέγης για το Ειδικό Σχολείο του Δήμου αποτελεί πνοή ζωής για τα παρεμποδιζόμενα άτομα-συμπολίτες μας.
-Για την κατασκευή σχολικών κτιρίων και κυρίως νηπιαγωγείων συνεργαζόμαστε με τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και βελτιώνουμε τις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες.
-Ο ρόλος του γονιού στην αγωγή του παιδιού είναι κρίσιμος και γι’ αυτό πρέπει να αναβαθμισθεί με επιμορφωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις
-Συνεργασία με συλλόγους δασκάλων και καθηγητών και την Εταιρεία γραμμάτων και τεχνών για παρέμβαση στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των πολιτών σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος
-Δημιουργία τμημάτων με αναγνωρισμένους και έμπειρους καθηγητές για προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο με συμβολικά δίδακτρα, δωρεάν για τους απόρους και τους αριστούχους μαθητές και συμβολική συμμετοχή για τους μαθητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
-Επέκταση σχολικής φύλαξης.


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ενεργοποίηση του πολίτη, η συμμετοχή του στα δημοτικά δρώμενα και η απελευθέρωση και αξιοποίηση των δημιουργικών του δυνάμεων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου, αποτελεί για μας βασική αρχή και πίστη. 
Επιδιώκουμε
τη συμμετοχή των πολιτών στα τοπικά δρώμενα, 
τη γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη,
τη διασφάλιση στις επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών,
την πρόσβασή του σε οποιαδήποτε πληροφορία. 
Γι’ αυτό 
δημιουργούμε πρωτοβουλίες πολιτών στις γειτονιές και τις ενορίες
λειτουργούμε γενικές συνελεύσεις, 
διενεργούμε τοπικά δημοψηφίσματα, 
καθιερώνουμε θεσμούς συνεργασίας Δήμου – τοπικών φορέων. 
Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των δραστηριοτήτων ορίζουμε υπεύθυνο αντιδήμαρχο τομέα επικοινωνίας του πολίτη, που θα συμβάλλει στο συντονισμό όλων αυτών των δράσεων, όπου θα πρωταγωνιστούν θεσμοί, πρόσωπα, υπηρεσίες, κοινωνικοί εκπρόσωποι και πάνω απ’ όλα ο πολίτης. 
Στα ζητήματα της δημοκρατίας και της λαικής συμμετοχής θα υπάρξει ιδιαίτερη παρέμβαση με μια σειρά θεσμούς. 
- Ένας λειτουργικός Δήμος προβλέπεται σαφέστατα να έχει Γραφείο Επικοινωνίας και Υποστήριξης του Δημότη, με κύριο στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, την ενημέρωση τους γύρω από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις της δημοτικής ζωής. 
-Δημιουργία τακτικού μηνιαίου εντύπου δημοτικής πληροφόρησης και προβληματισμού με παραχώρηση χώρου για ελεύθερη έκφραση κάθε συνδυασμού. 
-Δηλώνουμε ενεργά την πρόθεσή μας για διοργάνωση σε τακτά διαστήματα λαϊκών συνελεύσεων της δημοτικής αρχής με δημότες. 
- Δημοτική Ιστοσελίδα πλήρως οργανωμένη για αμφίδρομη επικοινωνία του πολίτη με το Δήμο και τις υπηρεσίες του.
Θα θεσπιστούν σώματα ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πχ.
1. Συμβούλιο πολιτών που έχουν εκλεγεί σύμβουλοι ή που έχουν πάρει μέρος σαν υποψήφιοι στις εκλογές
2.Συμβούλια και συνελεύσεις Νεολαίας ανάλογα κλάδο ( μαθητών δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, αθλητών κα ).
3. Επαναδραστηριοποίηση της ΕΒΕΚ (επαγγελματίες ) και ένταξή της στον πολεοδομικό προγραμματισμό
4.Συμβούλιο Αθλητικών Συλλόγων για κατανομή επιδοτήσεων και χρήση των αθλητικών χώρων και διοργάνωση διατοπικών αγώνων και δημιουργία μικτών
ομάδων 
5.Συμβούλια ανά γειτονιά για διάθεση συγκεκριμένων κονδυλίων ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις αποφάσεις της γειτονιάς
-Ενίσχυση όλων των μαζικών κινημάτων με γνήσιες διεκδικήσεις που θα βρουν στη νέα δημοτική αρχή όχι μόνο συμπαραστάτη αλλά και συμμέτοχο. 
-Θα υπάρχει διαφάνεια στις οικονομικές δαπάνες με συμμετοχή αντιπροσώπων όλων των συνδυασμών και θα καταπολεμηθεί το ρουσφέτι
-Θα ενισχυθεί ο πολιτικός διάλογος με συνδιοργάνωση εκδηλώσεων οποιουδήποτε κόμματος , κινήματος και οργάνωσης για την ανάπτυξη και συνειδητοποίση των πολιτών στον τρόπο σκέψης και προβληματισμού
-Θα διοργανώνονται ημερίδες και εβδομάδες με ανοιχτή θεματολογία.
-Θα καταργηθούν οι μεγάλες και πολυδάπανες φεστιβαλικές εκδηλώσεις και θα δοθεί έμφαση στην ερασιτεχνική έκφραση μέσα από τη χρήση των περιφερειακών πλατειών.
Δημοτικός ΟΑΕΔ με διαπαραταξιακή επιτροπή προσλήψεων με συμμετοχή αντιπροσώπων των υποψηφίων κατόπιν κληρώσεως.
Δημιουργία σωματείου εργαζομένων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού για παρέμβαση στις εργασιακές συνθήκες και την πρόληψη περιβαλοντικών επιπτώσεων.


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΗ

Σύνδεση με τα εκκλησιαστικά συμβούλια και την ενοριακή κίνηση που ενισχύει τους δεσμούς με το φρόνημα του λαού και την παράδοση (εφόσον μάλιστα υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο Κερατσίνι)
Θεσμοθέτηση οργάνου δήμου-ενοριών και ενίσχυση των ενοριακών δραστηριοτήτων ( συσσίτια , πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες , κατασκηνώσεις, εκδρομές ) και ένταξή τους σε ευρύτερο δημοτικό πρόγραμμα.
Αυτές είναι οι προτεραιότητες και οι κύριοι άξονες δράσης του προγράμματός μας για την τετραετία που έρχεται.
Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια πόλη ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ με ΟΡΑΜΑ και ΡΕΑΛΙΣΜΟ. 
Αξίζουμε να ζούμε σε μια πόλη ζωντανή, όμορφη, καθαρή, ευχάριστη, με ενδιαφέροντα γεγονότα, σε μια πόλη λειτουργική, με ανθρώπινο πρόσωπο. 
Ήρθε η ώρα με τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ να αλλάξουμε σελίδα και να θέσουμε σε δημιουργική τροχιά το δήμο μας. 
Πιστεύουμε ότι οι Κερατσινιώτες θα επισφραγίσουν τον αγώνα μας που γίνεται με καθαρότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ενας αγώνας που θα δικαιώνει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγώνας που θα τιμά τους ενεργούς πολίτες και την τοπική μας κοινωνία.
 
Top