Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο οι εκλογές
Επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κερατέα.
Έθεσε το δίλημμα «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα θα ξαναφέρουν από την πίσω πόρτα το Μνημόνιο αν γλιτώσουν από την ισχυρή απόρριψη του λαού στις εκλογές. Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε τις εκλογές ως το τελευταίο και κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.
Δεσμεύτηκε να ανοίξει το σκάνδαλο της Siemens την επόμενη ημέρα των εκλογών και να αποδοθούν ευθύνες.
Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, αναρωτήθηκε «εάν τολμά να κάνει κάτι τέτοιο όταν βάζει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την κ. Μπακογιάννη».
Χαρακτήρισε τη ΝΔ ως μια «προεκλογική συγκόλληση ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο καθώς και σάπιο κόμμα, με σύνδρομο στέρησης εξουσίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πρόσθεσε ότι μοναδικός στόχος στο ΠΑΣΟΚ είναι να ξαναγίνουν υπουργοί ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Λοβέρδος, η κα Διαμαντοπούλου για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Έκανε έκκληση σε όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου να δώσουν τώρα θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Top