Την αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη δομή και τη λειτουργία του λιμενικού συστήματος της χώρας, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στη βιομηχανία της κρουαζιέρας και νέες θέσεις εργασίας, ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος...
του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας σε ημερίδα για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη.


Ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ότι θα πρέπει και στη χώρα μας να αναδειχθεί το ευρωπαϊκό λιμενικό μοντέλο και πρότεινε τη μετατροπή όλων των λιμανιών σε ανώνυμες εταιρείες, πέραν των 12 που ήδη λειτουργούν με αυτό το εταιρικό σχήμα.


«Δεν είναι δυνατόν το λιμάνι της Σαντορίνης που είναι το πρώτο της κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά να λειτουργεί με έναν πρόεδρο και έναν υπάλληλο», δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι η Ενωση Λιμανιών Ελλάδας ΕΛΙΜΕ θα πρέπει να αναλάβει σύντομα να προτείνει, με στοιχεία και δείκτες, το νέο λιμενικό μοντέλο της χώρας.


Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να γίνουν εκχωρήσεις και παραχωρήσεις του management βάσει του κοινοτικού δικαίου, συμπληρώνοντας ότι τα λιμάνια είναι ιδιαίτερης μορφής επιχειρήσεις που λειτουργούν 24ωρες το 24ωρο και δεν μπορούν να λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.


Πρόσφατα ο ΟΛΠ, μεταβίβασε από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, 5.775.000 μετοχές του Οργανισμού, δηλαδή ποσοστό 23,1%.
 
Top