Παχυλές αμοιβές για τους υπαλλήλους της Βουλής, με το "κόλπο" των  υπερωριών
Καλά κρατεί το καθεστώς των προκλητικών αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής και των αποσπασμένων υπαλλήλων βουλευτών,  μέσω τεχνασμάτων και υποτιθέμενων ή πραγματικών υπερωριών. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το έγγραφο του star.gr, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουν στο πετσί τους την αγωνία των απολύσεων και υφίστανται αλλεπάλληλες περικοπές,  οι «κολλητοί» των βουλευτών  που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή, εξακολουθούν να λαμβάνουν  παχυλές αμοιβές, όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Βουλής,  μέσω του «κόλπου» των  υπερωριών!

Τι κι αν χρειάσθηκε να μπει πρόβλεψη ακόμη και στο Μεσοπρόθεσμο  (γιατί μας πήραν χαμπάρι και στην τρόικα… ) ότι στο Δημόσιο  οι υπερωρίες  δεν θα ξεπερνούν τις  20 ώρες συνολικά; Όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουμε,  παρά  το τέχνασμα του μοιράσματος της  υπερωριακής εργασίας σε τρεις  κατηγορίες (απογευματινή, νυχτερινή, εξαιρέσιμες ημέρες), οι ώρες του συγκεκριμένου αποσπασμένου υπαλλήλου σε γραφείο βουλευτή στη Βουλή (για την «γραμματειακή υποστήριξη του έργου του»)   ανέρχονται στις 45! Κι αυτό συμβαίνει όταν και το Μνημόνιο προέβλεπε προηγουμένως για το Δημόσιο  ότι οι ώρες που χρεώνονται ως υπερωριακές εργασίες το απόγευμα, τη νύχτα και τις Κυριακές δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τις 40.

Όλα αυτά συμβαίνουν  επίσης όταν το ωράριο της Βουλής από μόνο του είναι «πηγή» πρόκλησης υπερωριών, καθώς είναι καθορισμένο να διαρκεί μόλις 5 ώρες και 30 λεπτά! Για την ακρίβεια το «κανονικό» ωράριο διαρκεί από τις 9.15 μέχρι τις 13.45 και από εκεί και πέρα ότι «γράφει το κοντέρ» είναι υπερωρία! Ούτε λόγος να γίνεται για εκ περιτροπής ωράριο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης  ή για χορήγηση ρεπό αντί για υπερωριακή εργασία, σε μια δημόσια υπηρεσία με αποδοχές υψηλότερες κατά πολύ  από τον μέσο όρο των αμοιβών  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Και να  σκεφθεί κανείς ότι μόνο οι «κανονικοί» υπάλληλοι της Βουλής (όχι οι αποσπασμένοι σε βουλευτές δηλαδή) ανέρχονται στον αριθμό των 1.369!

Φυσικά όχι μόνο δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι μάλλον πρόσθετη πρόκληση, το γεγονός ότι σε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, προβλεπόταν η εξαίρεση των αποσπασμένων σε γραφεία υπουργών, βουλευτών κλπ. από το πλαφόν στις ώρες υπερωριακής απασχόλησης που ισχύουν για όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πρόσφατα ξέσπασε σάλος για τη χορήγηση μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής. Το γραφείο τύπου του Κοινοβουλίου διέψευσε τότε την πληροφορία, αλλά παραδέχθηκε ότι χορηγείται σε αυτούς «κίνητρο επίτευξης στόχων». Αφού δεν τους έβαλαν  και «κίνητρο προσέλκυσης  ψηφοφόρων» πάλι καλά…


http://www.pireasnews.gr Star.gr



 
Top