Από το http://www.hbnews.gr/, μέσω "press-gr"

Φαίνεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ -άλλως δεν εξηγείται. Γιατί πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι ολόκληρη Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβάνοντας ακόμη και τις αποικίες ορισμένων κρατών (βλ. Γαλλία, Ολλανδία κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το νησί Καστελόριζο (Δήμος Μεγίστης) -την ακριτική αυτή παρωνυχίδα της...
  Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Το θέμα έγινε γνωστό κατόπιν χτεσινής ερώτησης στην Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, των κκ Κουβέλη, Τσούκαλη, Ψαριανού και Λεβέντη. Προφανώς ο κ. υπουργός ήταν εντελώς ανενημέρωτος και, όπως φάνηκε, οι υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνονταν επί του θέματος αργά το μεσημέρι.
Μένει να δούμε αν ο κ. Δήμας θα ζητήσει ανάκληση του χάρτη και επανατύπωσή του συμπληρωμένον καταλλήλως. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η παράλειψη της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν υποκρύπτει συνειδητή προσβολή κατά της χώρας μας αλλά απλώς ένα λάθος από αυτά του συρμού, πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν μια επίσημη «συγγνώμη» προς την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
 
Top