Το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού της Αγγλίας είναι νεκρό

Το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στη Βρετανία που φέρει το όνομα «παχιά κυρία» είναι πλέον νεκρό και οι άγγλοι ψαράδες, που το είχαν πιάσει ουκ ολίγες φορές, πενθούν!

Ζύγιζε 28 κιλά, μέτραγε 30 χρόνια ζωής και σύμφωνα με τους ψαράδες της λίμνης στην οποία ζούσε, είχε ψαρευτεί πάνω από 200 φορές! Αυτό συνέβαινε διότι για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και πολλούς ψαράδες της Βρετανίας, η «παχιά κυρία» είχε γίνει ένα είδος συμβόλου που όλοι ήθελαν κάποια στιγμή να πιάσουν αλλά όταν τα κατάφερναν, αφού έβγαζαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί της, στη συνέχεια την άφηναν στο νερό.

Ο ιδιοκτήτης της λίμνης στην οποία ζούσε το συγκεκριμένο ψάρι, ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του οφείλεται στις συχνές εναλλαγές μεταξύ κρύου και ζέστης που είχαν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ψαράδες από όλη τη χώρα ταξίδευαν στη λίμνη προκειμένου να καταφέρουν να ψαρέψουν έστω και μία φορά την «παχιά κυρία». Ένας εξ αυτών, ο 35χρονος Γκίμπλιν, είχε περάσει πάνω από 900 νύχτες πριν καταφέρει να πιάσει τελικά το ψάρι 2 χρόνια πριν. «Είμαι συγκλονισμένος από το θάνατο της. Είναι σαν να χάνω ένα κοντινό μου φίλο», σημειώνει σήμερα.

Και όμως δεν είναι ο μόνος που πενθεί για το θάνατο της «παχιάς κυρίας». Πολλοί ψαράδες σε φόρουμ του διαδικτύου που ασχολούνται με το ψάρεμα, αφήνουν συλλυπητήρια μηνύματα. «Είμαι στενοχωρημένος για τους συναδέλφους που δεν θα μπορέσουν να τη ψαρέψουν πια» λέει ο ιδιοκτήτης της λίμνης, ο οποίος όμως δεν παραβλέπει να σημειώσει πως η «παχιά κυρία» αποτελούσε τη βασική ατραξιόν της λίμνης του.






newsbeast
 
Top