Της Ρένας Διακίδη
Ήγγικεν γαρ η ώρα… Ούτε στον εχθρό τους δεν θα εύχονταν τέτοιο δίλημμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, το πλέον σκληρό και ανάλγητο πλέγμα μέτρων που σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε ποτέ ή να ρίξουν την κυβέρνηση;  Αυτό το πρωτοφανούς σκληρότητας πακέτο μέτρων υπάρχει πιθανότητα να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία ή θα δώσει τη χαριστική βολή σε μια οικονομία που ήδη βουλιάζει στην ύφεση, με τα χαμηλά οικονομικά στρώματα  - που καλούνται πάλι να πληρώσουν – έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους;
Τι θα κάνουν οι βουλευτές της Δωδεκανήσου και κυρίως αυτοί που με δηλώσεις τους το τελευταίο διάστημα συναρτούσαν τη στάση τους από τις αλλαγές επί τα βελτίω του Μεσοπρόθεσμου επί Παπακωνσταντίνου; Τώρα  - επί Βενιζέλου - που οι προσδοκίες τους για ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο μίγμα μέτρων προσέκρουσε στην τρόικα και στις απειλές της, τώρα τι θα κάνουν; Θα συγκατατεθούν ώστε οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι; Που βρίσκεται η κοινωνική δικαιοσύνη σε όλη αυτή τη φοροκαταιγίδα;  

Οι βουλευτές της Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος θα πρέπει να σταθμίσουν σοβαρά την ψήφο τους,  στην κρισιμότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Ας πάψουν να βρίσκουν άλλοθι στις λογικές του μονοδρόμου και ας αναλογιστούν σοβαρά, αν η ψήφος τους θα οδηγήσει στη σωτηρία της χώρας ή στην πλήρη οικονομική υποδούλωση και στο ξεπούλημά της. Όσο πληθαίνουν οι φωνές οικονομικών αναλυτών στο εξωτερικό που λένε «όχι» σ’ αυτό που επιχειρείται, τόσο περισσότερο είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν τη χώρα και τους πολίτες της.

Παρεμπιπτόντως οι βουλευτές της Δωδεκανήσου εντός της ημέρας  θα παραλάβουν την επιστολή που υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες με την οποία  τους ζητούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Η επιστολή που κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Βουλής είναι μακροσκελής και καταλήγει ως εξής:

«Μη γίνετε κύριοι βουλευτές, αδιαμαρτύρητοι αποδέκτες ενός σχεδίου που στραγγαλίζει οικονομικά την ελληνική κοινωνία, που αποστερεί κοινωνικούς πόρους και στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που συντελεί στον αφανισμό των μεσαίων και πτωχών κοινωνικών στρωμάτων, που αυξάνει την ανεργία, που υποθηκεύει τις μελλοντικές γενιές σε ένα προδιαγεγραμμένο μίζερο περιβάλλον, που Θέτει σε ωμή αμφισβήτηση της εθνική μας υπόσταση και τον πλούτο της χώρας. Πείτε όχι στον ωμό εκβιασμό και το ξεπούλημα, διαπραγματευτείτε με εθνικούς και ανθρώπινους όρους και όχι με τυφλή υποταγή και με το βλέμμα χαμηλά. Σηκώστε τα μάτια, κοιτάξτε στα ίσια τον πολίτη στους δρόμους, τις πλατείες, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και τις πόλεις και θα δείτε στο βλέμμα τους τον θυμό, την αποφασιστικότητα, τη δύναμη, τη θέληση για αξιοπρέπεια και προσωπική και εθνική τιμή. Στο χέρι σας είναι την επόμενη μέρα να συνεχίζεται να τους βλέπετε κατάματα και όχι να κρύβεστε και να αναμασάτε λόγια ακατάληπτα.
Βάλτε την αξιοπρέπεια σας και την τιμή αυτών που σας έστειλαν να υπηρετήσετε το σύνταγμα, τους νόμους και τον λαό, πάνω από την εφήμερη καρέκλα του βουλευτή, πάνω από την κομματική αδιέξοδη και ενοχική πειθαρχία και σκεφτείτε σαν 'Έλληνες της καθημερινότητας και σαν κομμάτι της κοινωνίας που ασφυκτιά, αγωνίζεται και βλέπει το μέλλον της να υποθηκεύεται σε υπόγειες διαδρομές και αδιέξοδες πρακτικές»


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ / 28-06-2011
via grafida.net
 
Top