Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος σημερινής μαραθώνιας σύσκεψης,στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων. Σχετικά με τους δήμους Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους, ενώ υπάρχουν προσεγγίσεις και προς τους τελικούς υποψηφίους.
Η απόφαση του πρωθυπουργού για τα ονόματα αυτά πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή ή και νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος.
Στη σημερινή σύσκεψη πήραν μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργος Εσωτερικών,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, , ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.
 
Top