Ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» λέει ο σοφός λαός. Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και με την Νέα... Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που κάθε άλλο παρά βοηθά την Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα να....

καθαρίσουν με κάθε τι παλιό και σκουριασμένο. Το αντίθετο, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με εντελώς βλακώδεις κατηγορίες. Γιατί; Για να προστατέψουν πανικόβλητοι τον κουρασμένο και τα «δεξιά του χέρια», που όπως φαίνεται ελέγχουν ακόμη το κόμμα του Σαμαρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή δήλωση της Ελίζας Βόζενμπερκ που κάθε άλλο παρά την αλήθεια εξυπηρετεί. Για ακόμη μια φορά πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, με μανία. Λες και θέλουν να εκδικηθούν αυτούς που τους χάλασαν τα σχέδια.
α) Για τον Σωκράτη Ξυνίδη, αναμασώντας τις ίδιες κατηγορίες, οι οποίες έπεσαν στο κενό μετά την αποκάλυψη της σκευωρίας που προσπάθησε να στηθεί από σύσσωμη την τοπική ΝΔ Ξάνθης και το γραφείο του Αλέκου Κοντού (εδώ κι εδώ), για δήθεν πρώτες και δεύτερες και τρίτες υπογραφές σε παραχωρήσεις εκτάσεων στην Μονή...
β) Για τον Γιώργο Πεταλωτή, που μαζί με τον Σωκράτη Ξυνίδη και τον αδερφό του Θανάση, έδωσε τις πρώτες μάχες εναντίον των βλέψεων των Βατοπεδινών, στο μακρινό πλέον 2003-2004 για πολλούς. Αλλά όχι για εμάς τους Θρακιώτες που τα ζήσαμε όλα από την αρχή.
Ιδίως για το δεύτερο, έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρουμε πως, εντελώς «συμπτωματικά» η κατηγορία της Βόζεμπεργκ περί δήθεν «γνώσης της απόφασης της δίκης πριν καν εκδοθεί» (της γνωστής δίκης που μπήκε στο συρτάρι και από την οποία με υπογραφή Δούκα παραιτήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο για να αρχίσει το πάρτι των ανταλλαγών) ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ! Όσοι είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την τελική αγόρευση του Στέλιου Γιαλάογλου (φωτό - συνήγορου υπεράσπισης των Βατοπεδινών) στην δίκη όπου πρωτόδικα καταδικάστηκαν και ο Εφραίμ και ο Αρσένιος και η Ψάλτη (εδώ!), γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως στο μεγαλύτερο μέρος της, ασχολήθηκε με το αν ο Πεταλωτής γνώριζε ή όχι την απόφαση της δίκης, με τέτοια μανία, που ξεπερνά ακόμη και τα όρια της συνωμοσιολογίας!
Δηλαδή, έψαχνε να βρει τρόπο να μας πείσει πως ο Πεταλωτής ήξερε την απόφαση μιας δίκης... η οποία όμως, ουδέποτε εκδόθηκε, όπως αποκαλύφθηκε μετά από 4 χρόνια! Και δεν εκδόθηκε για να μπορέσουν οι Βατοπεδινοί να κερδίσουν χρόνο! Άρα, ποιοι ήταν αυτοί που γνώριζαν ή όχι την απόφαση πριν εκδοθεί; Ποιους συνέφερε να μην εκδοθεί; Ποιοι ωφελήθηκαν από την μη έκδοσή της;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το Δικαστήριο δεν έλαβε καθόλου υπόψη του αυτή την ατυχή αγόρευση Γιαλάογλου, γιατί δεν είχε καμία σχέση με το γιατί οι Αρσένιος - Εφραίμ - Πρόεδρος της επίμαχης Δίκης είχαν συνεχή επαφή μεταξύ τους... κατά την διάρκεια της δίκης!
Δηλαδή, η Ελίζα Βόζεμπερκ θέλει να μας πείσει πως από το 2003 Ξυνίδης και Πεταλωτής και όλο το ΠΑΣΟΚ ετοίμαζαν σκευωρία κατά της ΝΔ... η οποία ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες με την Προανακριτική(!) Ούτε ο Κασπάροφ δεν θα μπορούσε να στήσει τέτοιο παιχνίδι και να δε τόσο μακριά στο μέλλον!
Και θέλουν αυτό, να το πιστέψουν οι πολίτες... Ιδίως της Θράκης. Τώρα που βγαίνουν όλα στο φως και άρχισε το στρίμωγμα του «καταλληλότερου» ... μίσος, εκδικητικότατα και πανικός από πλευράς ΝΔ. Είμαστε σε καλό δρόμο.

piazzadelpopolo.blogspot.com
 
Top