Στην εκδήλωση για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Απόλλων», παρευρέθη και απεύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Το σχολείο λειτουργεί από το 2004 και είναι δημόσιο γυμνάσιο ενηλίκων. Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες και με την ολοκλήρωση των σπουδών απονέμεται απολυτήριο γυμνασίου ισότιμο με τα απολυτήρια που εκδίδονται από όλα τα άλλα γυμνάσια της χώρας. Τη φετινή χρονιά από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά αποφοίτησαν 35 συμπολίτες μας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Καρύδης επισήμανε ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό που πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στην πόλη μας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι αυτοί μας κάνουν υπερήφανους γιατί αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία να βελτιώσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες και έτσι να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για τη ζωή τους».

Παράλληλα ο βουλευτής τόνισε ότι σε μια εποχή κρίσης η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει από το Υπουργείο Παιδείας συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των άμεσα ενδιαφερόμενων ώστε να συμμετέχουν στο θεσμό ακόμα περισσότεροι πολίτες.

«Μια κοινωνία που δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες της μπορεί να είναι μια κοινωνία που υλοποιεί στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή» σημείωσε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Τέλος, ο Δημήτρης Καρύδης ευχήθηκε στη σχολική κοινότητα καλό καλοκαίρι και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να αποκτήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καταλληλότερες εγκαταστάσεις

 
Top