Εντός του 2011 θα λειτουργήσει στην πλήρη εφαρμογή του το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα διαμορφώσει τις αμοιβές με βάση την παραγωγικότητα, με έντονους τους φόβους των εργαζομένων στο Δημόσιο, ότι θα επιφέρει νέο γύρο περικοπών των...
αμοιβών τους. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα της Ναυτεμπορικής, αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες μισθών και συντάξεων του Δημοσίου θα κοινοποιεί από τον Ιούνιο και κάθε μήνα, στην τρόικα (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης που απορρέει από το μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, αλλά και της συγκρότησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Η δημιουργία του πλαισίου ελέγχου των μισθολογικών δαπανών θα γίνει με συγκεκριμένα και αυστηρά χρονοδιαγράμματα που προβλέπει το μνημόνιο, από το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει την… πολυτέλεια παρέκκλισης.
Το ενδιαφέρον της τρόικας για το μισθολογικό κόστος πηγάζει από το γεγονός ότι οι μισθολογικές και οι συνταξιοδοτικές δαπάνες ξεπερνούν το 45% των πρωτογενών δαπανών του προϋπολογισμού, και μάλιστα στην τελευταία δεκαετία υπερδιπλασιάστηκαν.
 
Top