Δημήτρης Κουτσούκης
Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ  έκανε  στην Παιανία με 20,36 μ. ο Κερατσινιώτης Αθλητής Μιχάλης Σταματογιάννης , καταρρίπτοντας το 24 ετών ρεκόρ του Δημήτρη Κουτσούκη (20,27 μ. στην ΟΚΛΑΧΟΜΑ των ΗΠΑ), έγινε ο πρώτος αθλητής του αγωνίσματος μετά το 1996 (ήταν τότε στη Στοκχόλμη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Αλέξης Λεωνίδης) που θα πάει σε μεγάλη διοργάνωση του κλειστού.

Ο -γέννημα θρέμμα- Κερατσινιώτης πρωταθλητής πέτυχε έναν ακόμη μεγάλο στόχο και παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ, προσπαθώντας να εργαστεί κιόλας για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

«Αν είσαι καλά και έχεις γυμναστεί σωστά, όλα βγαίνουν. Το σκεφτόμουν το όριο για να πω την αλήθεια μετά το 19,73 μ. που έκανα πριν από μερικές ημέρες. Μπήκα όμως για να ρίξω σωστά και όχι σκεφτόμενος το όριο. Αυτό βγήκε τελικά και με ένα μεγάλο ρεκόρ» ανέφερε αρχικά προσθέτοντας:

Ο πρωταθλητής από το Κερατσίνι δίνει πλέον ζωντάνια στη σφαιροβολία
Μιχάλης Σταματογιάννης
«Η σφαιροβολία ήταν αρκετά πίσω στις ρίψεις και είναι ένα καλό βήμα αυτό. Θέλω να σταθεροποιηθώ στις μεγάλες βολές. Αν ρίχνεις πάνω απο 20 μέτρα μπορείς να είσαι μέσα σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Και είναι σημαντικό ότι σταθεροποιούμαι ήδη στα 19 μέτρα και αρκετά εύκολα».
Για τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Θωμά Κυριαζή, σχολίασε: «Είμαστε απο το 2005 μαζί και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει χημεία. Εχουμε καλή επικοινωνία, ακούει τα προβλήματά μου και συζητάμε τα πάντα. Αυτό έχει φέρει και αποτελέσματα».


Μπορεί να έχασε ένα δικό του ρεκόρ, αλλά ο Δημήτρης Κουτσούκης μόνο... μαύρα δεν τα έβαψε. Αναφερόμενος στον Σταματόγιαννη «έσταζε μέλι» για τον 28χρονο πρωταθλητή, τονίζοντας πως άξιζε να έχει σπάσει αυτό το ρεκόρ πολύ νωρίτερα.

"Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Και σ’ αυτόν και στον προπονητή του. Στενοχωριόμουν γιατί έπρεπε να το έχει καταρρίψει αυτό το ρεκόρ πολύ νωρίτερα. Εύχομαι να τα πάει ακόμη καλύτερα γιατί το αξίζει. Τα ρεκόρ μετά από 5-6 χρόνια γίνονται ''φαντάσματα'' και είναι υγιές για τον αθλητισμό να σπάνε νωρίς.

Αν αργούν είναι κακό. Πέρασε πολλά αυτό το παιδί και θυμάμαι ότι από έφηβος προσπαθούσε να μου σπάσει και εκεί το ρεκόρ. Μακάρι να το κάνει και στον ανοιχτό γιατί το αξίζει. Και πρέπει να σπάσει και εκεί το ρεκόρ. Μόνο καλό θα κάνει στο άθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος  πρώην πρωταθλητής της σφαιροβολίας.
http://pireasnews.gr/
 
Top