Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο χώρο εκδηλώσεων του Γηπέδου Καραϊσκάκη, η ημερίδα που διοργάνωσε ο βουλευτής της Β’ Πειραιά ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης για να παρουσιάσει τις προτάσεις του με θέμα: «Ο Πειραιάς μπροστά σε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος ανέπτυξε το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, ο βουλευτής της Α’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, η υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς κα Μπέη, οι δήμαρχοι Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, Περάματος, Γ. Γλύκας, Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΠ κ.Γ. Πρασιανάκης,οι οποίοι και τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο τ. περιφεριάρχης Αττικής Μ.Κυριακίδης, ο πρώην Βουλευτής Β’ Πειραιά Χρ. Φωτίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Κασιμάτης,ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Πτυχιούχων Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σ. Λιλόγλου, πολλοί Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.


Ο κ. Λιντζέρης ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με αφορμή το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, και θέλοντας –όπως και ο ίδιος δήλωσε- να συμβάλει από την πλευρά του στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και ευημερία του Πειραιά και των γύρω δήμων.


Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε τη σημασία των επενδύσεων στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας του Πειραιά, στην αύξηση της απασχόλησης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επανέφερε το ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ακτή Βασιλειάδη-Δραπετσώνα-Κερατσίνι-Πέραμα, προτείνοντας: «τη δημιουργία ενός κοινώς αποδεκτού φορέα δράσης υπό την εποπτεία του ΟΛΠ. Όπως επίσης και τη δημιουργία εταιρικού σχήματος ενός σκοπού ,αντικείμενο της οποίας θα μπορούσε να είναι η συγκρότηση αναπτυξιακού προγράμματος, η κατάρτιση ενός master plan για όλο το θαλάσσιο αστικό μέτωπο και η μετατροπή του φορέα αυτού σε φορέα υλοποίησης και λειτουργίας με την ενεργή συμμετοχή των δήμων».


Ο κ. Λιντζέρης μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία των έργων και των επενδυτικών σχεδίων που πρέπει να δρομολογηθούν , όπως ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, ένα συνεδριακό κέντρο στο Παλατάκι, ένα θεματικό πάρκο για την ιστορία του Πειραιά και της ναυτιλίας στη θέση Καστράκι, η δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά με την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων από τον Πειραιά μέχρι τη Σαλαμίνα και η ανάδειξη του λιμανιού σε κόμβο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των χωρών της Μεσογείου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «μπορούν να αναδείξουν τον Πειραιά και τους δήμους του σε πόλο έλξης, τόπο προορισμού, μπορούν να τον καταστήσουν μια ανταγωνιστική πόλη».


Παράλληλα, ο βουλευτής προέβαλε ως «επιβεβλημένη τη συγκρότηση μιας νέας αυτοδιοικητικής δομής μιας μητροπολιτικής οργάνωσης του Πειραιά, αλλά και την επανεξέταση της δυνατότητας λειτουργίας αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς -όπως τόνισε- η ναυτιλία είναι ο σημαντικότερος αιμοδότης και πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.


Τέλος, δηλώνοντας την πρόθεσή να καταθέσει ένα πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη της μείζονος περιοχής του Πειραιά μέχρι το τέλος του 2010, παρουσίασε τα σημεία αιχμής του σχεδίου και έκλεισε δηλώνοντας με έμφαση: «Είναι στο χέρι μας ο Πειραιάς και οι δήμοι της Β’ Πειραιά να έχουν το δικό τους μερίδιο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, να έχουν το δικό τους μερίδιο στο μέλλον».


Μετά την παρουσίαση της πρότασης του κ. Λιντζέρη ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε με επιτυχία ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Αναγνωστάκης.

 
Top