Όχι στην κατασκευή ενόχων

Βαριές κατηγορίες κατά του Υπουργού Χρυσοχοϊδη εξαπολύουν οι γονείς των συλληφθέντων στις 5 Δεκεμβρίου, και του αποδίδουν πρόθεση να κατασκευάσει ενόχους και εκ των προτέρων κακοποιούς και ταραξιες.
Σε σχετικό μάλιστα δελτίο τύπου τονίζουν:

«Η βίαιη εισβολή, χωρίς να επιδειχθεί ένταλμα έρευνας, με κουκουλοφόρους αστυνομικούς, προτεταμένα όπλα, σιδερολοστούς, και χτυπώντας αδιακρίτως μας κατατοπίζει τι σημαίνει το νέο δόγμα του κ. Χρυσοχοϊδη, η μηδενική ανοχή.

Επιδίωξη του κ Χρυσοχοϊδη ήταν να παρουσιάσει στα κανάλια των 8μμ μια μεγάλη επιτυχία σύλληψης τρομοκρατών συνδεδεμένων με το κοινό έγκλημα και την αναρχία, πράγμα που πολύ βιαστικά έκανε, χωρίς καν να περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και της ανάκρισης ανακοινώνοντας την «επιτυχία» του αυτή, λέγοντας ότι βρέθηκαν βόμβες κρότου λάμψης, μολότοφ, εύφλεκτα υλικά , κ.α. και βγάζοντας μόνος του και εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και τις κατηγορίες. Ουσιαστικά κατεύθυνε μια εκ των προτέρων κατασκευασμένη υπόθεση που στόχο είχε να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία εν όψει των διαδηλώσεων της επόμενης ημέρας αλλά και γενικότερα, μια και η ελληνική κοινωνία είναι ανάστατη από τα επερχόμενα μέτρα λιτότητας.

Η τακτική αυτή της στοχοποίησης και εξόντωσης ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων θυμίζουν όντος άλλες εποχές όπως της «νύχτας των κρυστάλλων», κατά δήλωση του κ Χρυσοχοϊδη, που ομοϊδεάτες του εκείνης της εποχής δημιούργησαν, για να εξοντώσουν στη συνέχεια κομμουνιστές , Εβραίους τσιγγάνους κ.α.

Οι σκευωρίες που στοχεύουν να καλύψουν η να δικαιολογήσουν πολιτικές, είναι γνωστές στην πολιτική ιστορία της χώρας μας. Εμείς οι γονείς των συλληφθέντων βιώσαμε αυτή την «περιπέτεια» ως μια τέτοια σκευωρία»
 
Top