Επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.), προς το

Διοικητικό του Συμβούλιο:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας στις 7 Οκτωβρίου 2009, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Ανδρών, αποφάσισε να υποβιβάσει στη Γ΄ Κατηγορίων Ανδρών, την ομάδα Ανδρών του Πειραϊκού Συνδέσμου για την αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011 όπου θα καταλάβει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκφράσει τη λύπη του για την αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας Καλαθοσφαίρισης, εκ του γεγονότος ότι δεν έλαβε ποτέ σχετικό έγγραφο από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, που να γνωστοποιεί την μη συμμετοχή του στον Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2009 – 2010.

Κυρία Πρόεδρε, η Ένωσή μας απαρτίζεται από 80 Σωματεία – μέλη και σε παρόμοιες περιπτώσεις αρχή της είναι, αφού συζητά τα διάφορα θέματα με τα Σωματεία – μέλη της, να προσπαθεί να συμπαρασταθεί και να δώσει, όπου είναι δυνατόν λύσεις σε αυτά, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο.

Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι ο ιστορικός Πειραϊκός Σύνδεσμος, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσής μας, στην υπερεκατονταετή διαδρομή του εξέθρεψε μεγάλες μορφές του Ελληνικού Αθλητισμού, όπως Λαμπράκη, Βαρτζάκη, Μελιδώνη, Γούτη, Δήμου, Μουζακιώτη, Πρωτοψάλτη, Καπαγέρωφ, Γκάτζιο, Λιλόγλου, Βρετάκου, Σωϊτου, Ελληνιάδη, αλλά και αθλητικούς παράγοντες μεγάλες εμβέλειας, όπως Ρεδιάδη, Λεούση, Βασιλακόπουλο, Καπαγέρωφ, Παριανό, θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα για το αν θα συμμετάσχει η ομάδα Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, στο Πρωτάθλημα Ανδρών της Ένωσης την περίοδο 2010 – 2011, γιατί έτσι θα ξαναζωντανέψει το ιστορικό τμήμα της Καλαθοσφαίρισης, που ιδρύθηκε το 1935. Ας μην λησμονούμε ότι ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ήταν ο πρώτος Σύλλογος που έφερε αυτό το άθλημα στον Πειραιά και με την μετέπειτα μεγάλη πορεία του συνέβαλε στη μεγάλη άνοδο της Καλαθοσφαίρισης στην πατρίδα μας, τόσο με διακεκριμένους αθλητικούς παράγοντες, ός και με αθλητές στις Εθνικές ομάδες. Η απουσία του Πειραϊκού Συνδέσμου, είναι τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την Καλαθοσφαίριση του Πειραιά, για την Πανελλήνια Καλαθοσφαίριση και για τον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα.

Ευελπιστούμε πως θα δείξετε την ανάλογη ευαισθησία, για την επαναλειτουργία του προαναφερόμενου τμήματα.

Ο Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΤΟΣ, ο Γεν. Γραμματέας ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ»Φωτο φερενίκης θεοχάρη
 
Top